Nagrađene tvrtke koje su razvijale Istru

0
Jasna Jaklin Majetić, Tatjana Čehić i Vedran Grubišić
Jasna Jaklin Majetić, Tatjana Čehić i Vedran Grubišić

Prilikom sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Pula koja se održala 11. prosinca dodijeljena su priznanja Hrvatske gospodarske komore za obljetnice poslovanja.

Predsjednica HGK - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić uoči dodjele priznanja rekla nam je kako su velike obljetnice prepoznatljivost tvrtke i ljudi koji su ih izgradili a i danas su na čelu tih istih tvrtki.“Generacije Istrijana su se školovale i radile te odrasle kroz te firme i sigurno je u ovakvim prilikama prisutan jedan osjećaj zadovoljstva i uspjeha“, rekla je.

Nagrade za 45 godina postojanja, a zatim i za 50, 55, 60, 65, 70 i 75 godina postojanja te izniman doprinos razvitku hrvatskog gospodarstva uručili su direktorima i predstavnicima tvrtki Jasna Jaklin Majetić i istarski dožupan Vedran Grubišić.

Grubišić je rekao kako se nada da će iduće godine situacija u gospodarstvu biti bolja, no da je već u ovoj krenuo novi zamah. „Imamo milijardu kuna novih investicija, a kroz EU projekte privući ćemo još stotinjak milijuna eura po čemu smo prvi u Hrvatskoj“, izjavio je i zahvalio svima koji su u ovoj teškoj godini radili unatoč krizi s kojom se, napomenuo je, treba znati nositi.

Priznanje za tvrtku s najvećom obljetnicom, labinski Vodovod, primio je direktor Dino Škopac koji je tom prilikom istaknuo da djeluju od 1937. godine i danas imaju 75 zaposlenih. „Ovo je priznanje, kako meni kao sadašnjem direktoru, tako i svim mojim prethodnicima te svim generacijama radnika koji i danas rade i koji su radili od početka osnivanja tvrtke. Svi su oni doprinijeli uspjehu Vodovoda Labin koji je pak doprinio razvitku hrvatskog gospodarstva. Ponosni smo na to i mislim da je tvrtka na dobrim temeljima. Oduvijek je stabilna, pa tako i danas“, rekao je Škopac.

45 godina postojanja obilježava Drvoplast d.d. na čelu s Krešimirom Ilčićem, 50 godina postojanja slavi Pula Herculanea d.o.o. čiji je direktor Igor Stari, 55 godina Elektra d.o.o. Labin čiji je direktor Veljko Zuljani te Plava Laguna d.d. Poreč čija je direktorica Sektora za ekonomiku i financije Danira Rančić primila priznanje. Za 60 godina postojanja Istre d.d. Pula priznanje je primio Zoran Vencl član uprave, 65 godina slave Istarske knjižare d.o.o. Pula a nagradu je primila Tatjana Čehić, član uprave. Isto toliko obilježavaju Nove istarske knjižare d.o.o. Pula sa Sandijem Šegotom, predsjednik uprave te Puljanka d.d. Pula sa Željkom Jelenićem, izvršnim direktorom te Vladimir Gortan d.d. Pazin na čelu s direktorom Milanom Damijanićem. Brionka d.d. Pula obilježava 70 godina postojanja, a nagradu je primio član uprave Saša Mandić. (Tekst i foto: Paola Albertini)  

Jasna Jaklin Majetić, Dino Škopac i Vedran Grubišić
Jasna Jaklin Majetić, Dino Škopac i Vedran Grubišić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa