Ključni projekti za Pulu, Brijuni Rivijera i nova bolnica, čekaju realizaciju

0
Nova pulska bolnica još se nije počela graditi
Nova pulska bolnica još se nije počela graditi

Na aktualnom satu pulskog gradskog vijeća 11. prosinca, HDZ-ov vijećnik Janko Žužić htio je saznati trguje li Vlada projektima Brijuni Rivijera i izgradnjom nove pulske bolnice. „Imam dojam da se ti projekti opstruiraju, a građani misle da se njima trguje, rekao je Žužić.

Gradonačelnik Boris Miletić naglasio je kako je riječ o dva ključna projekta za Grad stoga je učinjeno sve da se oni i ostvare: „Grad je ustupio zemljište za izgradnju nove bolnice, oslobodio je plaćanja komunalnih doprinosa, a sva projektna dokumentacija je gotova“.

„Javno se zahvaljujem ministru zdravstva Rajku Ostojiću što se zalaže za to da se bolnica što prije realizira, sad se očekuje od Vlade da izda jamstva od 600 milijuna kuna, a vjerujem da će se obećanje koje imamo doista i ostvariti. Da se država decentralizira bar deset posto, bolnicu bi mogli izgraditi u godinu dana“, izjavio je Miletić.

Smatra kako neozbiljnost raspisivanja natječaja nakon čega se mijenjaju uvjeti tog istog natječaja, tjera investitore iz Hrvatske, a upravo su investicije, mišljenja je Miletić, neophodne za gospodarstvo i prilika za nova radna mjesta.

 „U Puli imamo napuštene vojne objekte koji izgledaju sramotno, a država ih proglašava kulturnim dobrom. S druge pak strane u ista ta kulturna dobra ne ulaže ni lipe. Sad imamo status quo, ali nadamo se skorim izmjenama Zakona o kulturnom dobru i pozitivnim pomacima“, rekao je Miletić.

Mauricio Licul i ovoga se puta dotaknuo rada Plinare te od direktora Deana Kocijančića htio znati kako se zapošljavaju novi djelatnici te koliko ih je za njegova mandata zaposleno. „Koliko mi je čini, riječ je o 10 - 20 osoba“, rekao je.

 „Zaposlili smo stručan kadar potreban za rad na plinofikaciji. Oni posjeduju stručne ispite i potrebne pečate komore. Ne znam koliko smo ih točno zaposlili, ali Plinara d.o.o. nije obvezna uzimati ih putem natječaja Zavoda za zapošljavanje“, izjavio je Kocijančić. „Znači, nije bilo javnog natječaja“, kratko je konstatirao Licul. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Janko Žužić i Lovorka Tomičić
Janko Žužić i Lovorka Tomičić

Mauricio Licul, Bruno Nefat i Dean Kocijančić
Mauricio Licul, Bruno Nefat i Dean Kocijančić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa