Puljani, svi na klizanje!

0
Osnovnoškolci i hokejaši okušali su se u klizanju
Osnovnoškolci i hokejaši okušali su se u klizanju

Umjesto u šetnju, Puljani će se od danas, 6. prosinca, na Verudelu uputiti kako bi klizali! Naime, na  terenima Sportskog centra Tivoli, podno 1200 četvornih metara šatora smjestilo se klizalište koje će za građanstvo bit otvoreno sve do kraja veljače.

Kako je na otvaranju rekao gradonačelnik Pule Boris Miletić, građani su prilikom održavanja spektakla Arena Ice Fever pokazali veliko zanimanje za klizanje stoga vjeruje da će ih klizalište Tivoli itekako razveseliti. „Očekujem veliko zanimanje građana, ovo će bit novo okupljalište Puljana u zimskim mjesecima“, kazao je.

Učenici Osnovne škole Tone Peruško u društvu prvog dječjeg gradonačelnika Marija Tomašića prvi su se okušali u klizanju i pokazali zavidno umijeće „balansiranja“ na klizaljkama. „Meni je ovo prvi put da kližem i za sad mi ide dobro, ali svakako ću doći opet da još malo vježbam“, rekao nam je Tomašić koji smatra da je Puli klizalište stvarno nedostajalo. „Ni ja ni većina mojih prijatelja prije nije imala prilike naučiti klizati, a sada to možemo učiniti u vlastitom gradu“, ozbiljno je konstatirao mali gradonačelnik s kojim su se složili njegovi prijatelji iz 7b razreda.

Dimenzije klizališta iznose 15x30m, a na njemu su članovi kluba Inline igrali hokej. Oni koji to još ne znaju, moći će pod stručnim vodstvom trenera iz kluba i naučiti, a u šatoru će se osim škole hokeja i klizanja održavati i razni programi za djecu te koncerti za nešto starije. Svim zainteresiranima na raspolaganju je 150 pari klizaljki, a iznajmljivat će se po popularnim cijenama uz prigodne obiteljske popuste. Klizalište će biti otvoreno od ponedjeljka do petka od 10 do 22 sata te od petka do nedjelje od 10 do 1 sat iza ponoći, uz ugostiteljsku ponudu. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Boris Miletić
Boris Miletić

Mario Tomašić
Mario Tomašić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa