Pula dobila novi vrtić rađen po visokim pedagoškim standardima

0
Boris Miletić i Mariza Kovačević (lijevo)
Boris Miletić i Mariza Kovačević (lijevo)

Novi pulski vrtić „Zvjezdice“ u Šijani na blagdan Sv. Nikole primit će 106 mališana u svoje moderno uređene prostorije opremljene didaktičkim igračkama. Ondje će se smjestiti dvije jasličke i tri vrtiće skupine te kompletna Uprava i računovodstvo Dječjih vrtića Pula. Kako je rekla Mariza Kovačević, ravnateljica pulskih dječjih vrtića, njezina i sreća roditelja nakon devet mjeseci čekanja, koliko su radovi trajali, velika je.

„Djeca su privremeno bila smještena u vrtićima Punta i Veli Vrh, a od sutra će sa svojim odgajateljicama uči u nove prostore“, rekla je Kovačević ne skrivajući oduševljenje. Najsretniji su bili mališani koji su se nakon svečanog otvorenja razbježali po šarenim prostorijama, a gradonačelnik Pule Boris Miletić tom je prigodom istaknuo kako suvremen vrtić zadovoljava najviše pedagoške standarde. „Ovo je drugi vrtić otvoren za mog mandata“, naglasio je.

Ukupna vrijednost investicije znat će se idućih dana, a Kovačević je napomenula kako bi ona mogla biti i nešto manja od planirane. „Ovo je svečani trenutak i nećemo o brojkama. To ćemo obznaniti idućih dana“, kazala je. Djeca i njihovi roditelji uživali su u društvu zabavljača na štulama i malih folkloraša, a svečanost su svojim dolaskom uveličali i brojni gradski pročelnici, vijećnici, predstavnici gradskih institucija, političari… (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa