Makedonija u 20. stoljeću, dvodnevna međunarodna kulturna manifestacija u Puli i Pazinu

0
Stefanu Ivanov Vlahov-Micov
Stefanu Ivanov Vlahov-Micov

U organizaciji Makedonskog kulturnog foruma iz Pule, a u povodu 140. obljetnice rođenja velikog makedonskog revolucionara i humanista Goce Delčeva, 13. i 14. prosinca u Puli i Pazinu će se održati dvodnevna međunarodna kulturna manifestacija "Makedonija u 20. stoljeću", uz sudjelovanje većeg broja istaknutih makedonskih znanstvenika te kulturnih i javnih djelatnika iz Republike Makedonije, Republike Grčke, Republike Bugarske i Republike Hrvatske.

“Povelja suživota” za 2012. godinu dodijeljena Stefanu Ivanovu Vlahovu-Micovu

Ovogodišnji laureat međunarodnog društvenog priznanja “Povelje suživota”, koju za osobite zasluge u afirmaciji i razvijanju jezika prihvaćanja različitosti, razumijevanja i suživota među narodima od 2009. godine dodijeljuje Makedonski kulturni forum iz Pule, istaknuti je makedonski i bugarski povjesničar, filozof, književnik i publicist, novinar i javni djelatnik Stefan Ivanov Vlahov-Micov.

“Povelja suživota” bit će uručena Stefanu Ivanovu Vlahovu-Micovu u svečanom dijelu otvorenja manifestacije, prije početka rada Okrugloga stola s naslovnom temom “Makedonija u 20. stoljeću”, a očekuje se da tome činu nazoče svi dosadašnji laureati: predstavnik Grada Rovinja, Pavle Filipov Voskopulos, makedonski javni djelatnik iz Lerina (Florina, R. Grčka), talijanski pjesnik i prevoditelj Giacomo Scotti iz Rijeke te ing. Vladimir Todorović, javni djelatnik iz Skopja (R. Makedonija).

U prilogu se nalazi program manifestacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa