Potpisani ugovori sa dobitnicima financijskih potpora Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

0
Zaklada je raspisala natječaje: Društveni kapital zajednice, Građanske inicijative i Mali projekti u zajednici
Zaklada je raspisala natječaje: Društveni kapital zajednice, Građanske inicijative i Mali projekti u zajednici

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je u utorak, 4. prosinca 2012. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u Puli potpisala ugovore sa dobitnicima financijskih potpora natječaja Društveni kapital zajednice, Građanske inicijative i Mali projekti u zajednici.

Natječaj „Društveni kapital zajednice“

Zaklada je raspisala natječaj 17. kolovoza 2012. godine za udruge s područja tri županije: Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske. Iznos potpore koji se mogao ostvariti na ovom natječaju bio je do 4 tisuća kuna. Kroz procjenu su odobrene dvije prijave u ukupnom iznosu od 8 tisuća kuna.

Organizacije koje su ostvarile financijsku potporu jesu Centar za zdravo odrastanje „IDEM i JA“ s Malog Lošinja, za projekt „Zajednica koja brine“ i Labin Art Express XXI iz Labina za projekt „Građanski forum o izgradnji „TE Plomin 3“. Projekti iz Društvenog kapitala zajednice će se realizirati u 12 mjeseci, s početkom provedbe od 1. siječnja 2013. Godine.

Natječaj za građanske inicijative „Naš doprinos zajednici“

Zaklada je također raspisala 14. rujna natječaj za udruge, ustanove, mjesne odbore iz tri županije: Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske. Iznos potpore koji se mogao ostvariti na ovom natječaju bio je do 13 tisuća kuna. Procjenom je donesena odluka o financiranju 10 inicijativa u ukupnom iznosu od 129.963 kuna.

Financijsku potporu su ostvarile tri organizacije iz Primorsko-goranske županije, dvije organizacije iz Ličko-senjske županije i pet organizacija iz Istarske županije: Dječji dom Tić iz Rijeke za inicijativu „Dječji glas protiv nasilja“, Udruga za sport rekreaciju i turizam Kupa za inicijativu Zaštitimo i sačuvajmo rijeku Kupu „EKO KUPA 2013“, Mjesni odbor Vodoteč iz Brinja za inicijativu „Obnova seoskog bunara - voda za sve“, Pulska filmska tvornica iz Pule za inicijativu „Javni prostor filmske edukacije“, Udruga za mlade „Alfa Albona“ iz Labina za inicijativu „Novi pod za bolji hod“, Gradska radionica iz Pule za inicijativu „Obnova igrališta Nova Veruda“, „Babin pas“ udruga za umjetničko i književno stvaralaštvo iz Rovinja za inicijativu „Spasimo još tri kažuna Rovinjskog sela - obogatimo etno stazu“, Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre iz Pule za inicijativu „Živjeti i s oštećenjem sluha“, Planinarsko društvo „Kamenjak“ Rijeka iz Rijeke za inicijativu „Uređenje poučne planinarske staze „Šuma Striborova“ u riječkom predjelu „Bivio“, te Kulturno umjetničko društvo „Kraljica Katarina“ iz Donjeg Lapca za inicijativu „Mali svijet je cvijet budućnosti“. Građanske inicijative će se realizirati u maksimalno tri mjeseca, i to u razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja 2013. godine.

Natječaj Društveni kapital zajednice i Natječaj za građanske inicijative „Naš doprinos zajednici“ raspisuju se temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj potpisanim sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ financira se iz Fonda gradova i općina čiji članovi jesu Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Umag, Svetvinčenat, Vrsar, Kanfanar, Marčana, Vižinada, Motovun, Ližnjan i Gračišće.

Natječaj je raspisala Zaklada 20. rujna 2012. godine, a pravo prijave imale su udruge, ustanove (vrtići, škole i dr.) i mjesni odbori koji imaju sjedište u gradovima i općinama članovima Fonda. Maksimalna pojedinačna financijska potpora koja se je mogla ostvariti iznosila je do 10 tisuća kuna.

Procjenom je donešena odluka o financiranju devet malih projekata u ukupnom iznosu od 87.320 kuna. Organizacije koje su ostvarile potpore za male projekte jesu Osnovna škola Vazmoslav Gržalja iz Buzeta za projekt „Moj filmski petak“, Talijanska osnovna škola „Bernardo Benussi“ iz Rovinja za projekt „Ottimo - orto tipico mediterraneo“, ustanova „Balončić“ iz Svetvinčenta za projekt „Obogatimo okoliš - oplemenimo ljude“, Osnovna škola Svetvinčenat iz Svetvinčenta za projekt „PIP za sve“, Mjesni odbor Labin gornji iz Labina za projekt „Homo si skupa na ariju“, Udruga Sveti Rok iz Buzeta za projekt „Zemljano sportsko igralište“, Mjesni odbor Kapelica iz Labina za projekt „Igralište „Mladina““, Društvo naša djeca Buzet iz Buzeta za projekt „Ples divova“, te Zavičajni muzej Poreštine iz Poreča za projekt „Spretne ruke“.

Mali projekti u zajednici će se realizirati u maksimalno 6 mjeseci i to u periodu od 01. siječnja do 30. lipnja 2013. godine. Novi natječaji za organizacije civilnog društva Zaklada će raspisivati u 2013. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa