Pulski HDZ odgovara na napad Mladih HNS-a na Crkvu

0
Tajnik GO HDZ-a Pule Ivica Butorac i predsjednik Zrinko Kajfeš
Tajnik GO HDZ-a Pule Ivica Butorac i predsjednik Zrinko Kajfeš

GO HDZ-a Pule, na konferenciji za medije 4. prosinca, osvrnuo se na aktivnosti HNS-a, koji je protekli vikend u Puli, Labinu i Rijeci, prema njihovom mišljenju, iznimno kritički nastupao protiv katoličke Crkve,njenog financiranja, vjeronauka te odnosa za Vatikanom.

Mladi HNS-a: Ispred crkve protiv Crkve


Naime, Pulski HDZ, uz, kako kažu, dužno uvažavanje, smatra da stavovi HNS-a predstavljaju izrazito manjinsko mišljenje i ne odražavaju stavove i vrijednosti naroda. Potvrda za to je i broj glasova i mandata koje HNS osvaja na izborima što je očito i potvrda da se hrvatski birači ne identificiraju sa vrijednostima HNS-a.

Crkva nisu samo zgrade, biskupi i popovi, Crkva je zajednica ljudi, vjernika

"Želimo ukazati HNS-u i drugim političkim opcijama, kao i svim drugima interesnim grupama i pojedincima koji napadaju Crkvu, da Crkva nisu samo zgrade, biskupi i popovi kao što oni tvrde. Crkva je zajednica ljudi, vjernika, i to jedna od najvećih zajednica u Hrvatskoj", poruka je GO HDZ-a Pule.

Veličinu te zajednice, kažu, potvrđuje i podatak da se u Hrvatskoj katolicima izjašnjava otprilike 90% stanovništva. Ne potvrđuju samo statistički podaci veličinu katoličke zajednice već i činjenica da je misi koju je prošle godine održao na Hipodromu papa Benedikt XVI nazočilo približno 400 tisuća vjernika .Stoga HDZ kao demokršćanska, katolička, stranka izražava potporu Crkvi i njenom nauku, te temeljnim kršćanskim vrijednostima koje trebaju predložak i putokaz za zakonodavstvo.

Homoseksualne i lezbijske zajednice ne mogu biti jednako vrijedne braku između muškarca i žene

"Nasuprot tome, pojedine manjinske grupacije agresivno nameću etički relativizam i pluralizam tvrdeći da ima više istina i morala koji su svi dobri i jednako vrijedni", kažu u pulskom HDZ-u i dodaju kako se oni s tim ne mogu složiti.

Smatraju, naime, kako ne može biti dobro i jednako ono što je protuprirodno čovjeku i njegovoj naravi. Tako, prema njihovom mišljenju, homoseksualne i lezbijske zajednice ne mogu biti jednako vrijedne braku između muškarca i žene, kao što ni pobačaj i usvajanje djece od strane istospolnih zajednica ne mogu biti jednako vrijedni obitelji koja se sastoji od majke, oca i djece.

"Dakle, katolici u Hrvatskoj neće biti šutljiva većina već će jasno reći da pripadaju katoličkoj Crkvi i dijele njene vrijednosti te da podržavaju Crkvu kao što je i ona kroz stoljeća podržavala hrvatski narod u teškim vremenima", poruka je GO HDZ-a Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa