Pula dobiva blagdansko ruho

0
Na Trgu Portarata postavljena je jelka
Na Trgu Portarata postavljena je jelka

Najavljeno blagdansko ukrašavanje Pule u punom je jeku, pa je danas, 3. prosinca na Trgu Portarata postavljena i božićna jelka.

Kao i prethodne i ove će se godine dekoracije naći na ulazu u grad - Veli Vrh (raskrižje Vodnjanske i Creske ulice, te Paduljskog puta), raskrižje kod Arube, raskrižje ulica Prekomorskih brigada i Medulinske ulice, u Arsenalskoj ulici,ulici Sergijevaca, Istarskoj ulici, Trgu na mostu (kružni tok), zatim na križanju Zagrebačke i Istarske ulice. Tomasinijeve ulice (kod marketa i S krivine), na Vidikovcu (kod spomenika) i na Stoji (kod marketa) dok će Kandlerova ulica cijelom dužinom biti dekorirana prigodnim ukrasima, a dekoracije će se postaviti i na kružnom toku u Šijani i dijelu Koparske ulice (kod Stande) te u ulici Sv. Petra.

Osim na spomenutim lokacijama, novogodišnje dekoracije naći će se i na stablima ladonja na Giardinima čije smo ukrašavanje zabilježili te po stablima judića u Flanatičkoj ulici. Radovi na ukrašavanju prema planu bi trebali biti gotovi do 6. prosinca, blagdana Sv. Nikole, nakon čega će Pula zasigurno biti  jedan od najljepše uređenih gradova u Istri. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Na Giardinima se postavljaju lampice
Na Giardinima se postavljaju lampice

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa