Petar Bratulić izborio nastup na Europskom prvenstvu u krosu

0
Petar Bratulić
Petar Bratulić

Mladi supetarski atletičar, 16-godišnji Petar Bratulić, član AK Istra iz Pule, izborio je nastup na Europskom prvenstvu u krosu, koje će se 9. prosinca održati u Budimpešti. Petar je nakon uspješno odrađenih kvalifikacija na Prvenstvu Hrvatske u krosu, održanom prošlog vikenda u Vrbovcu, izborio mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske kao najmlađi član reprezentacije i prvi atletičar AK Istre, koji će sudjelovat na Europskom prvenstvu u krosu. 

Iako je još mlađi junior, odličnom utrkom na 6 km u kategoriji starijih juniora (više od tri godine stariji od njega) ispunio je stroge kriterije norme i zaslužio nastup u reprezentaciji Hrvatske.

To je Petru Bratuliću drugi nastup u reprezentaciji Hrvatske na velikim natjecanjima nakon osvojene brončane medalje u trci na 3000 m na Balkanskim igrama za mlađe juniore održanih u srpnju ove godine. U njegovoj  kategoriji nastupit će čak 127 najboljih europskih kros trkača rođenih 1993. i mlađih.

Petar Bratulić trenira u timu poznatog hrvatskog trenera Milana Vitasovića, koji se ove godine može pohvaliti odličnim ostvarenjima svojih atletičara - AK Istra iz Pule. Tako je Barbara Belušić sudjelovala na europskom i svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju i ostvarila najbolje osobne rezultate u svim disciplinama, a njegovi atletičari osvajali su medalje sa juniorskim Balkanskim igrama i u nastupima za reprezentaciju Hrvatske na međunarodnim natjecanjima.

Na Europskom prvenstvu u krosu za reprezentaciju Hrvatske nastupat će 13 najboljih trkača  u kategorijama juniora, juniorki, mlađih seniora i seniorki. Ove godine prijavljen je rekordan broj od čak 562 atletičara i atletičarki iz 35 zemalja. Dosada najveći broj zemalja i atletičara sudjelovao je na prvenstvu Europe, održanom 2010. godine u portugalskoj Albufeiri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa