Pijavica poharala imanje Milana Kostadine iz Kršana

0
Milan Kostadina nam pokazuje iščupano stablo ispred svoje kuće
Milan Kostadina nam pokazuje iščupano stablo ispred svoje kuće

„Trajalo je svega petnaestak sekundi. Snažna pijavica neočekivano se pojavila i u svom razornom vrtlogu usisala sve ispred sebe“, kazao nam je Milan Kostadina, pokazujući nam nevjerojatne prizore oko njegove obiteljske kuće u zaseoku Kostadini na Kršanštini - grane razbacane na sve strane, iščupana stabla s korijenom i doslovno „očišćeni“ dijelovi šume.

Naime, njegovo je imanje 28. studenog u 18.30 sati pogodila snažna pijavica. U kratkom ali razornom plesu pijavice, koja je nosila sve pred sobom na površini od 100 metara kvadratnih, našao se i ogroman kotao u kojem se nekada kuhala stočna hrana. Njega je Milan pronašao 200 metara dalje od mjesta koje je zahvatila pijavica.

„Pijavica se  pojavila u sekundi, odjednom… Zvuk mi se činilo sličnim polijetanju aviona s piste. Srećom da u tom trenutku ni ja ni supruga Nevenka nismo bilo vani jer ne znam kako bi sve to završilo“, kazao nam je Milan, sretan što se u fokusu snažne pijavice nije našao njegov automobil parkiran ispred kuće, pa je ostao neoštećen. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Pijavica je čupala stabla s korijenjem
Pijavica je čupala stabla s korijenjem

Više fotografija na labinstina.info

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa