Dodatno zaduživanje pulske Plinare razlog za otkaz direktoru Kocijančiću?

0
Mauricio Licul, Bruno Nefat i Dean Kocijančić
Mauricio Licul, Bruno Nefat i Dean Kocijančić

Pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću i direktoru Plinare, Deanu Kocijančiću vijećnik Mauricio Licul (Ladonja) uručio bi otkaz. Razlog tomu je dodatno kreditno zaduživanje pulske Plinare u visini 23 milijuna kuna za dovršetak izgradnje plinofikacije.

„Nevjerojatno je s kakvom se lakoćom traži milijunsko zaduživanje i to s obrazloženjem da je tek danas utvrđeno da planirana rekonstrukcija postojeće mreže u dužini od 92 kilometra nije bila točna, već je manjkava za čitavih 20 kilometara. Radi se o krupnoj pogrešci za koju je odgovorna isključivo Plinara“, rekao je Licul. Plinara je imala uvid u katastar vodova jer on već deset godina postoji u digitalnom obliku, pa je, smatra, nevjerojatno da može doći do takve pogreške.

Kao razlog zaduživanja, koje su gradski vijećnici u konačnici odobrili, Plinara je navela financiranje nastavka plinofikacije. „Nažalost, nismo znali da pod Pulom postoji još 20 kilometara plinske mreže#, odgovorio je Kocijančić te iznio čitavu povijest Plinare koja postoji još od kraja sedamdesetih godina,  kada je tvrtkom upravljala INA. „Siguran sam da ni Vodovod ili pak Herculanea ne znaju za svaki kilometar cijevi“, konstatirao je Kocijančić.

Miletić Liculu: Vi ste pametniji od INE i Zagrebačke banke?!  

Miletić je pak izjavio kako dovesti prirodni plin do svih kućanstava prioritet. „Lako ako mislite da Plinara i gradonačelnik ne znaju svoj posao, no izgleda da ste vi pametniji ne samo od nas, već i INA-e te cijele Zagrebačke banke koja daje kredit“, kazao je Miletić Liculu ustvrdivši da se takvih vijećnika već naslušao, a oni više, odlukom građane, ne sjede u vijećničkim klupama.

Plinara se već kreditno zadužila za 95 milijuna kuna, a odlukom gradskog vijeća, zadužit će se za još 23 milijuna koji bi trebali bit dostatni za završetak prve faze plinofikacije Pule. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa