Medulin: Položen kamen temeljac za vatrogasni dom

0
Postavljanje kamena temeljca
Postavljanje kamena temeljca

U Medulinu, na Makubi, 22. studenog je položen kamen temeljac za izgradnju vatrogasnog doma za Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin. Vatrogasni dom će se nalaziti na idealnoj lokaciji, budući da će imati izlaz na medulinsku cestu i na cestu Medulin-Pomer Na lokaciji već postoji bušotina iz koje će se cisterne puniti tehničkom vodom. DVD dom će se sastojati od prizemlja, kata i tornja, a gradit će se u dvije faze.

Prva faza izgradnje vatrogasnog doma će iznositi 2,5 milijuna kuna (sa PDV-om) i ona će uključivati izgradnju garaže za 5-10 vatrogasnih vozila te prostorije za vatrogasce na ukupno oko 500 m2. Na katu koji će biti površine nešto manje od 200 m2, nalazit će se predavaonica, sala za druženje, sanitarije i kuhinja.

Velečasni Ante Močibob je blagoslovio postavljeni kamen temeljac i poželio sretan početak radova
Velečasni Ante Močibob je blagoslovio postavljeni kamen temeljac i poželio sretan početak radova
Goran Buić i Marino Mihovilović
Goran Buić i Marino Mihovilović

U sklopu druge faze izgraditi će se vatrogasni toranj na pet etaža te završiti svi radovi na domu. Površina građevne čestica je 3.017 m2.

Za izgradnju je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobiveno 1.235.921,75 kuna, a radove će izvoditi Eding d.o.o. iz Zagreba.

Polaganju kamena temeljca nazočili su članovi DVD-a Medulin, predsjednik DVD-a Medulin Marino Mihovilović, načelnik općine Medulin Goran Buić, zamjenik župana Vedran Grubišić, predsjednik Županijske skupštine i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, predsjednik vatrogasne zajednice istarske županije Valter Drandić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio Karlović, predsjednik DVD-a Pula Petar Znahor i velečasni Ante Močibob. Velečasni Ante Močibob je blagoslovio postavljeni kamen temeljac i poželio sretan početak radova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa