Poticaje za inovacije u turizmu dobilo 17 istarskih projekata

0
Arena Ice Feveru namjenjeno je 200 tisuća kuna
Arena Ice Feveru namjenjeno je 200 tisuća kuna

Od 99 projekata koji ulaze Program poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“ u 2012.,koji je raspisan u srpnju, njih je 17 iz Istre. Natječaj za novi program poticaja Ministarstva turizma raspisan u srpnju, a rezultati su objavljeni 31. listopada.

Pravo na poticaje u Istarskoj županiji ostvarili su Udruga centara u ronilačkom turizmu Altum Mare iz Jadreški za projekt Poseidon - rehabilitacijsko ronjenje osoba s invaliditetom u iznosu od 100 tisuća kuna; iznos od 200 tisuća kuna poticaja dobit će tvrtka Prevent Sport iz Zagreba za organizaciju hokejaškog spektakla Arena Ice Fever MMXII; Istraturist iz Umaga dobit će 90 tisuća kuna za Projekt Park&Ride - sustav automatskog iznajmljivanja bicikala; Turistička zajednica Istarske županije za izradu mobilne aplikacije wine&olive oil, ostvarila je pravo na 40 tisuća kuna poticaja. Za projekt Inkluzivni turizam Udruga slijepih Istarske županije dobit će 100 tisuća kuna, a isto toliko dobit će i pulska Turistička zajednica za projekt Rimska Pula i Istarska županija za Istra WiFi: Istra Connect dok je drugi projekt Istarske županije mobilna aplikacija "Istra Bike" dobila je 65 tisuća kuna.

Pazinski Zip line dobit će 70 tisuća kuna
Pazinski Zip line dobit će 70 tisuća kuna
Quadruvium iz Karojbe za Zip Line iznad Pazinske jame dobio je 70 tisuća kuna, koliko i Nacionalni park Brijuni za projekt Doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti brijunskog podmorja.

Javna ustanova Kamenjak dobila je 115 tisuća kuna za osjetilnu-didaktičku šetnicu Gradina. Općini Medulin za projekt Pješčana uvala - plaže za aktivni i zdravi odmor dodijeljeno je 100 tisuća kuna, a tarskom  Momperlonu dodijeljeno je 50 tisuća kuna za izložbeno-prodajni centar La Botega.

Istarska Turistička zajednica  dobila je 30 tisuća kuna za digitalizaciju svojih tiskanih izdanja, a Istarska razvoja turistička agencija IRTA za svoj kontaktni i prodajni centar Istre, dobila je čak 200 tisuća kuna.

Info tisku iz Pule za mobilnu aplikaciju za izradu foto razglednica CroCard dodijeljeno je 50 tisuća kuna isto koliko i Adrinautu iz Pule za društvenu cunquer Adriatic.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa