Oslobođeni generali: 119. i 154. brigada slave još jednu pobjedu

0
Hrvatska danas slavi!
Hrvatska danas slavi!

Haaški sud oslobodio je generale Antu Gotovinu i Mladena Markača po svim točkama i idu na slobodu! Na haaškom sudu danas je izrečena drugostupanjska presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču koji su u travnju prošle godine prvostupanjskom presudom osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

U četvrtak je cijela Hrvatska, od Dubrovnika do Vukovara molila za generale. Tisuće branitelja i građana molitvom i bdijenjima pružale su potporu generalima. Braniteljske udruge organizirale su praćenje haaške presude na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Hrvatska danas slavi! Srušena je optužnica za udruženi zločinački pothvat i za protupravno granatiranje te za zapovjednu odgovornost! Oluja nije bila zločinački pothvat!

Ovo je oslobađajuća presuda ne samo za generale već i za sve one koji su sudjelovali u Oluji. U akciji Oluja u pratnji 1. gardijske brigade, slavnih Tigrova, bila je i 119. brigada sastavljena od Istrana. Brigada je u punom sastavu mobilizirana dva dana uoči „Oluje“, koji su u samoj akciji s „Tigrovima“ na glavnom pravcu napadali neprijateljske položaje u Križ Polju, Saborskom, Plitvicama, Rakovici i Tržačkoj Rašteli.

Na posljednjoj stanici, kao prva postrojba HV-a,119. brigada izbila je na državnu granicu te je bez ljudskih gubitaka uspostavila kontakt s 5. korpusom Armije BiH, čime je okončana blokada Bihaća.

Danas se, nakon sinoćnjih molitvi, bdijenja i neizvjesnog iščekivanja, po izricanju oslobađajuće presude, diljem Hrvatske, slavi još jedna pobjeda.(D. T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa