Ministar Jovanović Istri donio dobre vijesti: Puno će se uložiti u obrazovanje

0
Ministar Željko Jovanović
Ministar Željko Jovanović

 „Zahvaljujući izmjenama zakona u Hrvatskoj će obavezno obrazovanje od iduće godine biti devet godina i time izlazimo iz onog kruga najlošijih zemalja u Europi. Od iduće godine novost će biti i upis u srednje škole elektronskim putem“, izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović za boravka u Puli 12. studenog i konstatirao kako je zadovoljan sa svime odrađenim u sustavu obrazovanja u godini na izmaku. Ministar je u hotelu Park Plaza Histria prisustvovao stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola Hrvatske.

„Upisom u srednje škole elektronskim putem, učenike i roditelje riješit ćemo brojnih birokratskih problema. Učenici će se putem kompjutera moći prijaviti za upis u srednje škole koje žele, što je vrlo transparentno i osim uštede vremena znači i sprečavanje korupcije te svih nezakonitosti koje su se dešavale proteklih godina“, izjavio je Jovanović.

Uz uvođenje zdravstvenog i građanskog odgoja od ove školske godine, u prvoj godini mandata u Ministarstvu su, smatra, odradili veliki posao.

U Istru je ministar obrazovanja donio dobre vijesti. Naime, istaknuo je da je Vlada u Istri odlučila uložiti puno sredstava, posebno kada je riječ o obrazovanju. „Radovi u pulskom studentskom domu napreduju jako dobro koje, a za njegovo smo uređenje osigurali 28 milijuna. Uz to smo ga prijavili na projekt Europske investicijske banke, za dodatnih 15 milijuna kuna, tako da će realizacijom tog projekta Pula postati pravi studentski grad“, izjavio je Jovanović.

Uz to, kako je kazao, Istarska županije je otišla najdalje u projektu javno - privatnog partnerstva, pa je nekoliko škola iz Buja, Poreča te Medicinska škola u Puli završilo projekt i do kraja godine ministar očekuje raspisivanje natječaja. Istaknuo je i novu sportsku dvorana u Rovinju koja je gotova, a do kraja godine biti će i opremljena. (Tekst i foto: Paola Albertini)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa