Gradonačelnik Novigrada nagradio mlade ribolovce ŠRD-a Ribon

0
Anteo Milos i Manuel Korlević
Anteo Milos i Manuel Korlević

U Velikoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova gradonačelnik Anteo Milos upriličio je prijem za mlade članove Športsko-ribolovnog društva Ribon iz Novigrada, koji nižu uspješne rezultate, te time na najbolji način nastavljaju svijetlu tradiciju kluba koji je dosad iznjedrio nekolicinu državnih reprezentativaca, prvaka Hrvatske te svjetskih prvaka.

U pratnji čelnih ljudi Ribona - predsjednika Bruna Juriševića, dopredsjednika Ivice Mihovilovića, trenera mladih ribolovaca Borivoja Bende, te svojih roditelja, pozivu novigradskog sindaka odazvali su se 19-godišnjaci Manuel Korlević i Stefano Erman, dok je godinu dana mlađi Moreno Stelco bio spriječen u ovoj prigodi pridružiti se svojim klupskim kolegama.

Mladi članovi Ribona pohvalili su se gradonačelniku nizom svojih uspjeha, među kojima je posljednji onaj na državnom prvenstvu održanom početkom studenog u Tribunju. Tamo se Korlević okitio titulom pojedinačnog U-21 prvaka Hrvatske u udičarenju štapom s brodice, dok su on i Erman u paru osvojili dvostruku titulu U-21 prvaka Hrvatske – u udičarenju štapom s brodice i s obale!

Stelco je pak u svom prvom sudjelovanju na državnom prvenstvu imao peh, obzirom da ga je tijekom natjecanja s brodice u stopalo ubola otrovna riba pauk, te je hitno morao na liječničku intervenciju i cijepljenje protuotrovom. Izgubio je tako više od dva sata natjecanja, ali je unatoč tome u konačnom plasmanu bio odličan deveti, prepričali su njegovi klupski kolege. Podsjetili su gradonačelnika i na druge svoje uspješne rezultate, među kojima i na titulu vice-prvaka svijeta u udičarenju štapom s brodice u kategoriji U-21, koju je u kolovozu, na SP-u u Crnoj Gori izborio Erman.

Stefano Erman, trener Borivoj Benda i Manuel Korlevic
Stefano Erman, trener Borivoj Benda i Manuel Korlevic
Anteo Milos: Novigrad sve više postaje prepoznatljiv po uspjesima svojih mladih sportaša

"Novigrad sve više postaje prepoznatljiv po uspjesima svojih mladih sportaša, pa se naša mala sredina može pohvaliti državnim i svjetskim prvacima, ali i olimpijskim pobjednikom. Sve to dokazuje da se trud kojeg sportski djelatnici u našem gradu nesebično ulažu u rad s mladima višestruko isplati, pa i ovom prigodom svima njima zahvaljujem na tome", poručio je gradonačelnik Milos, ističući kako važno mjesto pritom svakako pripada i čelnim ljudima Ribona.

"Rezultati koje postižete sigurno su dodatni motiv da i u ovim teškim vremenima ustrajete u svom kvalitetnom radu, a Grad će kao i do sada podržavati aktivnosti koje se bave sportskim odgojem mladih u gradu i županiji. Jer, kao što znamo, bavljenje sportom jedan je od zdravih temelja svakog pojedinca, a time i društva u cjelini", poručio je Milos. Dvojici uspješnih članova Ribona uručio je monografije Novigrada, a prenio je i kako će Grad ovih dana na račun ŠRD-a uplatiti 10.000 kuna kao nagradu za ostvarene uspjehe.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, čestitkama i najavljenoj nagradi, dopredsjednik Ribona Mihovilović posebno je istaknuo kako velika zasluga za ostvarene rezultate zasigurno pripada mladićima koji su ih i postigli, no veliku su ulogu pritom odigrali i njihovi roditelji, nemalim odricanjima i velikom podrškom, bez koje svega ovoga ne bi bilo.

Grad će na račun ŠRD-a uplatiti 10.000 kuna kao nagradu za ostvarene uspjehe
Grad će na račun ŠRD-a uplatiti 10.000 kuna kao nagradu za ostvarene uspjehe

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa