Maša Jerin: Ne vidim da će bojkot trgovina išta promijeniti, stradati neće ni Todorić ni Faggian

0
Puljanka u Puli
Puljanka u Puli

Kako je jučerašnji dan, 7. studeni, jedna grupa na Facebooku proglasila Danom bojkotiranja svih Konzuma u Hrvatskoj, čiji vlasnik Ivica Todorić između ostalog „posjeduje“ brojne medije, putem ankete pitali smo i vas, naše čitatelje, hoćete li bojkotirati Konzum. 53 posto odgovorilo je da svakako hoće, dok 47 posto kaže da im je svejedno gdje kupuju.

S obzirom da je Albert Faggian, vlasnik Puljanke ali i nekih medija, među kojima Glas Istre i Novi list, zanimao nas je komentar Maše Jerin, sindikalne povjerenice Sindikata novinara Glasa Istre, misli li da bi na taj način trebalo bojkotirati i Puljanku i može li takav bojkot išta promijeniti?

Umjesto bojkota trgovinskih lanaca, građani bi trebali bojkotirati Vladu

„Po toj bi analogiji trebalo bojkotirati i Puljanku jer Faggian drži u svojim rukama dobar dio medijskog prostora u Istri i šire, a također je upropastio živote mnogih radnika u svojim sadašnjim i bivšim tvrtkama, počevši s Mljekarom. Međutim, ne vidim da će bojkotiranje trgovina išta promijeniti, dapače imat će negativni efekt upravo za radnike tih trgovina jer minuse u blagajni neće snositi oni, Todorić ili Faggian, već prodavači kroz smanjenje već mizernih plaća. Umjesto bojkota trgovinskih lanaca, građani bi trebali bojkotirati Vladu, odnosno kroz masovne prosvjede i ostale oblike građanskog neposluha prisiliti vladajuće da počnu provoditi zakone koje su sami donijeli i da pritom ne koriste dvostruke kriteriji za tzv. obične ljude i za nedodirljive Todoriće, Faggiane i slične njima“, rekla je Jerin. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa