Puljani ne bojkotiraju Konzum (anketa)

0
Konzum u Jeretovoj ulici u Puli
Konzum u Jeretovoj ulici u Puli

Današnji dan, 7. studeni proglašen je Danom bojkotiranja svih Konzuma u Hrvatskoj, barem tako kaže ime grupe na popularnom Facebooku koja je prikupila gotovo 8000 pristaša.

„Krećemo sami i bez ičije podrške jer je Ivica Todorić financijer 99 posto medija u Hrvatskoj te svih političkih stranaka u RH, a on financira i predsjedničke kampanje svih potencijalnih predsjednika“, stoji u opisu grupe čiji osnivači kažu kako možda nema koristi od bojkota Konzuma na jedan dan, ali da zbog toga što je u Todorićevim rukama više od pola ključne industrije, bojkot na koji apeliraju bar na jedan dan simbolično bude „upozorenje“ onim građanima Hrvatske koji ne znaju da kupovinom u njegovim trgovinama uništavanju malog, običnog Hrvata.

Todorić je, smatraju, najveći neplatiša u državi te je uništio mnoge male privatnike, obrtnike i seljake,  a kupio, ističu, uz medije i političare, državni inspektorat i mnoge druge „potkupljive gramzivce“.

„Agrokor kupi firmu za 1 kunu, država sanira sve dugove, i još mu da povrat kapitalnih ulaganja. Pljačkaju nas pored zdravih očiju“, upozorava Facebook grupa koja je pozvala na jednodnevni bojkot Konzuma na području cijele Hrvatske uz zaključak. „Pozovite svoje prijatelje, jer je malo vjerojatno da će mediji stati na stranu naroda, kad ne pišu protiv svog Boga, glavnog oglašivača“.

Mi smo obišli pulske Konzumove prodavaonice i uvjerili se da Puljani ne znaju za ovaj bojkot. Neke, pak, nije briga. „Todorić ili ne, meni se još uvijek najviše isplati kupovati u Konzumu. Ima prihvatljive cijene i mnoge akcije. U svakom slučaju, jeftiniji je od Faggianove Puljanke“, kratko je komentirala poziv na bojkot jedna gospođa koja ondje, rekla je, kupuje svakodnevno. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa