Dječji vrtić Zvjezdice gotov krajem mjeseca

0
Mariza Kovačević na gradilištu vrtića ovog ljeta
Mariza Kovačević na gradilištu vrtića ovog ljeta

Novi pulski dječji vrtić Zvjezdice uskoro otvara svoja vrata. Naime, useljenje pet vrtićkih skupina, kao i Uprave i računovodstva Dječjih vrtića Pula u rekonstruirani i moderno opremljeni objekt Dječjeg vrtića Zvjezdice u Šijani očekuje se do kraja ovog mjeseca, nakon što se obavi tehnički pregled objekta zakazan za 20. studenog.

„Konačni trošak rekonstrukcije šijanskog vrtića mogao bi biti i manji od planiranih 8.700.000,00 kuna, a smanjenju troškova izgradnje doprinijet će i ušteda koja će se ostvariti prodajom dosadašnjeg prostora Uprave“, rekla je ravnateljica Dječjih vrtića Pula, Mariza Kovačević na konferenciji za novinare 6. studenog.

Kako je pojasnila, rok završetka izgradnje vrtića u Šijani produljen zbog izvođača radova koji nije na vrijeme osigurao termo panele potrebne za izgradnju fasade vrtića, no dodatno se vrijeme iskoristilo za ponovne provjere rada objekta kako bi se uklonila mogućnost zamjerki pri tehničkom pregledu, kao i za izradu energetskog certifikata za cijeli objekt, koji će vrtić u Šijani imati i prije zadanog roka ulaska u Europsku uniju.

„Termo paneli stižu u DV Zvjezdice krajem ovog tjedna, nakon čega slijedi  montaža koja će trajati dva do tri dana, a potom i obuka o korištenju novog objekta  te tehnički pregled“, kazala je Kovačević i dodala kako je njoj, kao ravnateljici, bitno da su djeca zbrinuta u vrtićima na Punti i Velom Vrhu te će se u Šijanu preseliti zajedno sa svojim odgajateljicama i prijateljima.

Izvođač radova na novom vrtiću je tvrtka Radnik d.o.o. Križevci, a njihova je vrijednost 7.419.430,35 kuna. Vrtić će po okončanju radova moći primiti oko 100 djece, dvije jasličke i tri vrtićke grupe djece koja će boraviti u lijepim i novim prostorima, već opremljenim igračkama. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa