Članovima Udruge slijepih predstavilo se dvoje mladih glazbenika

0
Glazbenici s članovima Udruge slijepih Istarske županije
Glazbenici s članovima Udruge slijepih Istarske županije

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, u sklopu radionice "MI SMO TU", 25. listopada, gostovali su Barica Tutek i Hrvoje Štimac, dva mlada glazbenika koji su svojim umijećem zabavili nazočne i podijelili svoju ljubav prema glazbi i umjetnošću s članovima Udruge slijepih Istarske županije.

Mlada umjetnica šarolikog repertoara, Barica Tutek, rođena je 1988. godine u Bjelovaru. Djetinjstvo provodi u Svetom Ivanu Žabnu. S 9 godina upisuje glazbenu školu za harmoniku u Križevcima. Nedugo zatim upisuje i osnovnu školu klavira, a paralelno uz to trenira atletiku.

Kroz svoje obrazovanje uspješno stječe diplome, priznanja, medalje, zahvalnice u harmonici i trčanju. U istom gradu završava svoje srednjoškolsko obrazovanje (glazbenik harmonikaš) i odlazi u Pulu gdje upisuje studij klasične harmonike. Nedugo zatim upisuje i solo pjevanje u srednjoj glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgov. Trenutno je na magisteriju harmonike i u 3. razredu srednje glazbene škole solo pjevanja.

Barica Tutek i Hrvoje Štimac
Barica Tutek i Hrvoje Štimac
Hrvoje Štimac, je harmonikaš širokog spektra interesa i djelatnosti. Još u osnovnoškolskim danima  započinje sa javnim nastupima – najprije u okviru Osnovne-glazbene škole „Ivo Tijardović“, a potom u sklopu kulturnih manifestacija, festivala  i svečanosti u rodnom gradu -  Delnicama.

Nakon osnovnog  glazbenog obrazovanja u klasi prof. Alojzija Mihelčića, svoje obrazovanje nastavlja u klasi prof. Dražena Košmerla, te  pod mentorstvom prof. Ivana Šverka, u čijoj klasi 2010. godine završava  Srednju-glazbenu školu Ivana Matetića-Ronjgova u Rijeci. Iste godine postaje studentom u klasi prof. Dražena Košmerla na Odsjeku Klasične Harmonike pri Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Osvojio je niz nagrada i priznanja, te mnoga prva mjesta, sudionik je brojnih masterclass seminara i ljetnih škola harmonike. Usavršavao se kod najeminentnijih  pedagoga i interpreta današnje harmonikaške scene - Elsbeth Moser (Njemačka), Friedrich Lips (Rusija), Miljan Bjeletić (Srbija), Matjea Zenzerović (Hrvatska), Franko Božac (Hrvatska), Vječeslav Semjonov (Rusija).

Organiziranjem ovakvih radionica upoznajemo javnost o radu i životu slijepe osobe, a članovima Udruge pruža se mogućnost upoznavanje osobe iz javnog života.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa