Flego je jedan od najuspješnijih gradonačelnika u Hrvatskoj

0
Valter Flego (Foto: PolitikaPlus)
Valter Flego (Foto: PolitikaPlus)

O mogućoj kandidaturi Valtera Flega za istarskog župana piše i portal  PolitikaPlus. Vlater Flego je na lokalnim izborima 2009. dobio 85,4 posto glasova za gradonačelnika što je najviši ostvareni rezultat na tim izborima.

Ovaj četrdesetogodišnjak netipičan je za hrvatske gradonačelnike ne samo po svojoj popularnosti već i po činjenici da gospodarstvo grada Buzeta unatoč krizi, za razliku od ostalih gradova Hrvatske, niže uspjeh za uspjehom.

Tijekom teške gospodarske situacije posljednjih godina, uspio je zadržati stopu nezaposlenosti od 4,4 posto, što je tri puta manje od hrvatskog prosjeka, dok je BDP po glavi stanovnika u Buzetu čak za 30 posto veći od hrvatskog prosjeka.

Svi s kojima smo razgovarali puni su hvale za mladog popularnog gradonačelnika koji je, kako kažu, sušta suprotnost od najpoznatijih stranačkih veterana. Za razliku od "enfant terriblea" Jakovčića i "narodnog tribuna bez portfelja" Kajina, Flego je političar modernog kova – usmjeren na rješavanje problema, konkretne projekte i uvijek dostupan svojim sugrađanima.

S obzirom na uspjehe i popularnost u Buzetu, ali i u cijeloj Istri, Flego se nameće kao logično rješenje za IDS-ovog župana, posebno uzevši u obzir da se najagilnija hrvatska županija s Jakovčićevim "umirovljenjem" uspavala te su je druge hrvatske županije počele sustizati. S obzirom na svoje godine i iskustvo, Flego se čini  kao osoba koja bi mogla biti novi zamašnjak u razvoju Istre, piše PolitikaPlus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa