Smjene u istarskoj policiji: Odstrijel Blaškovićevih kadrova

0
Goran Terković (prvi s lijeva), Damir Fable (drugi s desna) i bivši načelnik PU Istarske Loris Kozlevac (Snimio: Nenad Čakić)
Goran Terković (prvi s lijeva), Damir Fable (drugi s desna) i bivši načelnik PU Istarske Loris Kozlevac (Snimio: Nenad Čakić)

Istra je 15. listopada dobila 11 novih načelnika policijskih postaja. Iako u MUP-u vole naglašavati da je prilikom izbora novih načelnika policijskih postaja stručnost bila ispred podobnosti, teško se oteti dojmu da prilikom izbora nije bilo i malo revanšizma, konkretno prema kandidatima bliskim smijenjenom načelniku PU istarske Mladenu Blaškoviću.

Naime, nakon smjene Lorisa Kozlevca, u ožujku 2010. godine, načelnik Policijske uprave Istarske postao je Mladen Blašković. On je po preuzimanju nove dužnosti odmah smijenio Dragutina Cestara, tadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije i na njegovo mjesto postavio Damira Fablea, dotadašnjeg načelnika Odjela gospodarskog kriminaliteta. No, smijenjeni Cestar je nakon nekoliko mjeseci vraćen na svoje bivše radno mjesto jer je poništeno rješenje o njegovom premještaju, što je dovelo do apsurdne situacije da su Cestar i Fable jedno vrijeme morali dijeliti istu fotelju.

To je još više produbilo antagonizam između Blaškovićeve i Cestarove struje u istarskoj policiji, a kada je Cestar početkom rujna zamijenio Blaškovića u fotelji prvog istarskog policajca, postalo je jasno da će Blaškovićevi kadrovi pasti u nemilost.

Damir Fable je bio dovoljno mudar pa nije ni pristupio završnom testiranju, iako je bio među 53 kandidata koji su se natjecali za 11 mjesta načelnička istarskih policijskih postaja. Njegov dobar prijatelj Goran Terković, dotadašnji načelnik PP Poreč, ipak je izašao na testiranje no iako je, navodno, imao najbolji rezultat nije izabran na niti jednu dužnost. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa