Miletić: I dalje ćemo raditi na održavanju velikih manifestacija u Puli

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Među vijećničkim pitanjima na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Pule održanoj 2. listopada našlo se i ono vijećnika Peđe Grbina (SDP) koji je htio znati hoće li se manifestacije održane ovog ljeta, koje su odjeknule u svijetu, Arena Ice Fever te Outlook i Dimensions festival, i dogodine vratiti u Pulu.

„Hoćete li poduzeti nešto da se to dogodi ponovo“, upitao je gradonačelnika Pule, Borisa Miletića. Gradonačelnik je odgovorio da je izgradnjom zagrebačke Arene i drugih sličnih dvorana u Hrvatskoj, dio koncerata zaobišao Pulu.

Upravo stoga su, rekao je, u ovo doba krize pokušali manifestacijama pristupiti organizirano, kako bi stavili imovnu na raspolaganje i to uz minimalnu naknadu. „Tako smo otvorili put manifestacijama, a velik broj dolazaka gostiju u posezoni govori o uspješnosti tog poteza“, dodao je.

Ispričao se građanima na buci nastaloj uslijed njihova održavanja, ali istaknuo da svi moramo malo pretrpjeti kako bi Grad imao ekonomskog interesa. „Da smo naplatili lokaciju za te koncerte, oni se ne bi ni dogodili“, dodao je aludirajući na Outlook i Dimensions.

„Ove su manifestacije za Grad bile itekako dobra promocija, kao i za iznajmljivače, taxi prijevoznike, trgovce… Ne samo da smo napunili proračun, već smo stavili i imovinu u funkciju“, istaknuo je Miletić te napomenuo da će ustrajati na održavanju takvih manifestacija u gradu.

Pozdravio je prijedlog Grbina da se nabavi tribina postavljena za trajanja Ice Fevera u Areni, koja se pokazala itekako korisnom. „Već smo se informirali o njenim troškovima, to bi stajalo oko 300.000 eura, na našim ustanovama Pula film festival i Arheološkom muzeju Istre je da ih prikupe. Ona povećava konkurentnost jer se njome povećava kapacitet mjesta i ekonomski bi bila isplativa“, smatra gradonačelnik.

Lovorka Tomičić
Lovorka Tomičić

Lovorka Tomičić (HDZ) htjela je od Miletića čuti komentar na uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju i navedene propuste i nepravilnosti zbog kojih Grad nije dobio pozitivno mišljenje na financijsko poslovanje 2012. godine. „Na što je utrošeno 10 milijuna namjenski prikupljenih kuna od komunalne naknade koji su, prema nalazu revizije, nenamjenski potrošeni“, pitala je Tomičić koju je zanimalo i zašto se ugovaraju poslovi bez javnog natječaja. Uz to, htjela je da joj se predoči ugovor za usluge savjetovanja u odnosima s javnošću za koje Grad plaća 18.500 kuna mjesečno. „Koga je Grad angažirao i zašto kada, kao što znamo, ima svoju službu za Odnose s javnošću“, upitala je Tomičić.

Miletić joj je obećao pismeni odgovor, uz napomenu kako se nada da će revizija promijeniti odluku i da će se prema Gradu Puli ponašati kao i prema drugim gradovima. „Nadam se da će pročelnik za reviziju uvažiti mišljenje Grada kao i da se neće događati da se u reviziji citiraju novinski članci s političkih skupova“, izjavio je Miletić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa