Danijel Ferić mijenja Mladena Tomljanovića na čelu državne uprave u Istarskoj županiji?

0
Danijel Ferić (lijevo)
Danijel Ferić (lijevo)

Ministarstvo uprave je 7. rujna objavilo javni natječaj za imenovanje predstojnika svih ureda državne uprave u županijama. Neslužbeno doznajemo da se za Predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji javilo šest kandidata, tri muškarca i žene, među kojima i trenutni vršitelj dužnosti Mladen Tomljanović, ali i Danijel Ferić, pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule.

Ferić je inače član SDP-a pa se u kuloarima nagađa da bi upravo on mogao biti imenovan novim šefom državne uprave u Istri, a za njega navodno lobira i Peđa Grbin, SDP-ov gradski vijećnik i saborski zastupnik iz Pule.  

Danijel Ferić je na čelu pulskih gradskih financija od kolovoza 2010. godine, gdje je naslijedio dotadašnju pročelnicu Vesnu Sajić. Do 2008. je bio regionalni direktor Hrvatskih pošta za Istru.

Tomljanović je na dužnosti predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji od ožujka 2009. godine, nakon što je njegov prethodnik Radovan Juričić smijenjen zbog prometne nesreće koju je skrivio pod utjecajem 2,3 promila alkohola. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa