Jakovčić poručio mladima: Učite strane jezike, to je blago koje stalno nosite sa sobom!

0
Na pulskoj tržnici obilježen je Europski dan jezika
Na pulskoj tržnici obilježen je Europski dan jezika

Na Europski dan jezika, 27. rujna svoje znanje nekoliko stranih jezika pokazao je Jakovčić koji je na tečnom engleskom, talijanskom, francuskom i njemačkom pozdravio okupljene te se posebno obratio mladima: „Učite jezike jer su oni bogatstvo koje stalno nosite uz sebe. Meni je moj tata uvijek govorio: „Koliko jezika znaš, toliko vrijediš“, izjavio je Jakovčić na proslavi koja se odvijala na pulskoj tržnici.

U ime gradonačelnika Pule Borisa Miletića, dogradonačelnik Fabrizio Radin tom je prilikom kazao kako je, s obzirom da je Hrvatska gotovo već članica EU, hrvatski jezik 24.službeni jezik Europe i kao takav već prepoznat. „Pula je grad koji promovira multikulturalnost. Zahvaljujem veleposlaniku Europske unije u Hrvatskoj Paulu Vandorenu što je došao i pridonio promociji našeg grada.

Vandoren je, pak, svoj doprinos dao pročitavši, gotovo tečno, svoj govor na hrvatskom. „Čast mi je  što sudjelujem u obilježavanju Europskog dana jezika i što sam gost prekrasne Pule i Istarske županije. Posebno me veseli što vidim puno mladih. EU dakako potiče mlade na učenje jezika, što zbog lakše komunikacije, što zbog veće mogućnosti zapošljavanja", rekao je Vandoren.

Kako je Istra regija u kojoj je i talijanski službeni jezik, obilježavanju svjetskog dana jezika prisustvovala je i Emanulea D Alessandro, talijanska veleposlanica u Hrvatskoj.

Bogatom programu obilježavanja ovog dana prisustvovali su brojni učenici, a osnovnoškolci iz Čepića, predstavili su svoju kuharicu na četiri jezika – hrvatskom, talijanskom, engleskom i istro – rumunjskom kojeg inače govore na tom području, a u školi Ivan Goran Kovačić njeguju i kroz niz aktivnosti čuvaju od zaborava. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Oriano Otočan, Emanuele D Alessandro i Furio Radin
Oriano Otočan, Emanuele D Alessandro i Furio Radin

Učenici iz Čepića predstavili su kuharicu na četiri jezika
Učenici iz Čepića predstavili su kuharicu na četiri jezika

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa