Volontiraj, budi promjena!

0
Akcija "Zajedno prema cilju" upoznaje građane s volonterskom pozicijom "bike vodič za slijepe"
Akcija "Zajedno prema cilju" upoznaje građane s volonterskom pozicijom "bike vodič za slijepe"

Volonterski centar Istra poziva građane Pule i Istre da se kroz aktivnosti kampanje "Hrvatska volontira!" 21. rujna informiraju o volonterstvu, podrže volontere koji doprinose razvoju zajednice i pronađu svoje mjesto za volontiranje.

"Hrvatska volontira!" nacionalna je kampanja u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara, kojoj se Volonterski centar Istra pridružio kao koordinator akcija u Puli i kontakt-točka za područje Istre. Aktivnostima kampanje, čiji je slogan "Volontiraj, budi promjena!", želi se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

U Puli će se u petak, 21. rujna, održati sljedeće aktivnosti: Volonterski centar Istra i Udruga slijepih Istarske županije – Pula organiziraju akciju „Zajedno prema cilju“ koja obuhvaća promotivnu biciklijadu, upoznavanje građana s volonterskom pozicijom „bike vodič za slijepe“ i predstavljanje volonterskih knjižica Volonterskog centra Istre. U 16:30 sati ispred Arene započinje biciklijada – pozvani su svi građani koji imaju bicikle! Trasa biciklijade: Arena – kružni tok – 43. Istarske divizije – Koparska – J. Rakovca – Mletačka – Dalmatinova – Smareglina – INK – Giardini. U 17:00 sati na trgu Portarata će se održati prezentacija i probna vožnja tandem bicikala za građane. Akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Istarske županije i Grada Pule.

Udruga invalida rada Istre organizira događanje „Izložba članova“. Izložba kreativnih radova članova udruge koju su osmislili volonteri otvorena je za posjete od 10 do 12 sati u prostoru Udruge u Tomasinijevoj 11.

Dijabetička udruga Istarske županije od 9 do 12 sati u prostoru Udruge u Mutilskoj 47 organizira „Dan otvorenih vrata“. Tom će se prilikom predstaviti otvorene volonterske pozicije, podijeliti stručne brošure te građanima omogućiti mjerenje tlaka, kolesterola i šećera u krvi.

Liga protiv raka Pula u Circolu u 18 sati organizira događanje „Budite i vi naši volonteri“. Nakon predstavljanja rada Lige i mogućnosti volontiranja te uručivanja priznanja aktivnim volonterima, događanje se nastavlja glazbom i druženjem volontera.

Nositelj nacionalne kampanje "Hrvatska volontira!" je Hrvatska mreža volonterskih centara koju čine 4 regionalna volonterska centra: Volonterski centar Osijek, Udruga Mi – Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka i Volonterski centar Zagreb. Kampanja se drugu godinu zaredom provodi u cijeloj Hrvatskoj na Međunarodni dan mira, 21. rujna, pod sloganom "Volontiraj, budi promjena!" i uz podršku predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. U kampanju će se i ove godine uključiti veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnje aktivnosti provedene u okviru kampanje "Hrvatska volontira!" okupile su više od 2.000 volontera i 122 udruge i ustanove iz cijele Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa