Kajin će morati odabrati između župana i saborskog zastupnika

0
Može li Kajinov ego preživjeti bez reflektora saborske pozornice?
Može li Kajinov ego preživjeti bez reflektora saborske pozornice?

Ono što je naš portal prvi najavio kao mogućnost, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Damir Kajin je novinaru Glasa Istre nedvosmisleno potvrdio da ne isključuje mogućnost kandidature za župana na izborima u svibnju iduće godine.

Naime, Damir Kajin već duže vrijeme zagovara tezu da bi Boris Miletić, vjerojatni IDS-ov kandidat za župana, trebao i dalje ostati gradonačelnik Pule, a dodatni razlog su ambicije SDP-a da na izbore za gradonačelnika Pule izađe sa svojim kandidatom. Kajin smatra da će se SDP puno teže suprotstaviti Miletiću, s kojim je zajedno vladao Pulom zadnje četiri godine, pa je samim time i suodgovoran za sve dobro i loše u Puli, nego nekom drugom IDS-ovom kandidatu.

U tom slučaju stranka bi, rekao mi je za nedavnog razgovora Kajin, trebala izaći s nekim drugim kandidatom za župana. No, ni tu se Kajin ne slaže s Jakovčićem, koji kao rezervnu opciju za župana vidi Giovannija Sponzu iz Rovinja. Na mjestu župana Kajin bi, čini se, ipak najradije vidio sebe.

No, ako Kajin doista prihvati kandidaturu za župana, bilo kao IDS-ov ili nezavisni kandidat, i bude izabran, morat će, zbog nespojivosti funkcija, podnijeti ostavku na dužnost saborskog zastupnika. Može li Kajinov ego preživjeti bez reflektora saborske pozornice? (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa