Udruga Zavjet: Nacionalizirati opljačkano i zaustaviti pohod porezima na osiromašeni puk

0
Zavjet: Končar je na pladnju projekt dobio Monumenti - Sv. Katarina jer je spasio Jakovčića
Zavjet: Končar je na pladnju projekt dobio Monumenti - Sv. Katarina jer je spasio Jakovčića

"U Istri ovoga ljeta nema "sezone kiselih krastavaca". Naprotiv, vrlo ozbiljne teme dominiraju političkom i društvenom scenom najvećeg hrvatskog poluotoka, od Plomina 3, problema alarmantno visoke kon­zumacije droge u Istarskoj županiji u odnosu na druge dijelove RH, Valkane Beach Festival u privatnoj režiji stranačkih kolega pulskog gradonačelnika, tandema Filipović - Ibrahimović, koji su besplatno dobili na trodnevno raspolaganje gradsko kupališta Valkane za organiziranje komercijalnog i vrlo profitabilnog "događanja" visokog sigurnosnog rizika, nepotrebne redukcije vode, eklatantnog sukoba interesa istarskog župana Ivana Jakovčića povezanog sa reklamiranjem njegovog privatnog posla (Gineta) u kooperaciji s Jamni­com tajkuna Ivice Todorića, naznake Veljka Ostojića, ministra turizma, da bi se trebalo odustati od kon­cesijskog koncepta u projektu Brijuni rivijera te prihvatiti prodaju kao model, otvaranje Hypo kriminala na primjeru Purisa u koji su izravno uključeni Hypo lobisti Naperotić, Walter Wolf, Stevo Žufić i Ivan Jakovčić (a uskoro slijedi i Barbariga - Dragonera) i svakako jedan bjelosvjetski hohštaplerski i pre­varantski lik, "milijarder" Danko Končar, koji je poslovno ušao u "sagu o Barbarigi i Dragoneri" kako bi spasio od pravosudnog progona Ivana Jakovčića i njegove istarske i austrijske kompanjone, te zahvaljujući tomu dobio na pladnju projekt Monumenti - Sv. Katarina (i trogirski škver)", stoji u najnovijem priopćenju udruge "Zavjet".

Danko Končar i Ivan Jakovčić (csh.hr)
Danko Končar i Ivan Jakovčić (csh.hr)
"O ovom posljednjem kao da postoji konsenzus stranaka u Istri oko toga da "njegova koruptna visost" može raditi što god ga je volja, nitko "ne primjećuje" da natječaj na kojem je taj projekt dodijeljen baš njemu neće biti pravovaljan ako se udovolji svim njegovim naknadnim zahtjevima kao npr. zahtjevom za promjenama GUP-a ili u koliko konzervatori po nalogu politike moraju postupati protuzakonito na tom području .

Sve u svemu ponav­lja se priča koju smo već doživjeli u slučaju Bi Villagea (Valbandon, Fažana) gdje je javni natječaj iz 1996. godine u cijelosti promijenjen ugovorom o pravu gradnje iz 1999. tako da se talijanskom koncesionaru na taj način poklonio taj prelijepi dio brijunskog priobalja.

Iako nas iz Državnog odvjetništva tješe kako je predmet Bi Village još uvijek kod njih otvoren (zanimljivo, baš kao i Barbariga Dragonera - već punih 12 godina !?) mi nemamo nikakvog razloga vjerovati im iz razloga što do sada nisu razriješili niti jedan rel­evantni kriminalni slučaj takve vrste u Hrvatskoj. Štoviše, stječe se dojam da se takvi slučajevi zataškavaju baš kao i sav pretvorbeno - privatizacijski gangsterizam kojeg su kapitalizirali "ljudi iz sjene" ili "nedo­dirljivi" , kako ih je apostrofirao Damir Polančec u fazi prije nego ga je preuzeo odvjetnik Anto Nobilo kao njihov ("nedodirljivih") odvjetnik", poručuju iz udruge "Zavjet".

ˈNedodirljiviˈ drže pod nadzorom hrvatski kapital, političku kastu, medijski prostor i pravosuđe

"Šokirani smo činjenicom da gotovo o svim ovim prevažnim temama nitko iz oporbe u Istri ne reagira. Posebno nas zabrinjava činjenica kako o svemu tomu šuti istarski HDZ nastavljajući tako politiku Ive Sanadera koji je bio vrlo tijesno povezan sa istarskim županom i njegovim najbližim suradnicima te je tolerirao i prikrivao niz teških kriminalnih i koruptivnih radnji pod "dirigentskom palicom" istih u Istri.

HDZ spominjemo iz razloga jer je među našim članovima mnogo, bivših i sadašnjih, članova te stranke, a i dobar dio su birači HDZ-a (u koliko uopće izađu na izbore)! Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, BiH i dijaspore ˈZavjetˈ za Istarsku županiju želi ukazati da u hrvatskoj piramidi moći glavni krivci za gospodarsku krizu, u koju tek meteorskom brzinom srljamo, nisu još u javnosti ni u naznakama apostrofirani, oni se ˈne videˈ jer su stvorili politički "filter", koji je isključivo u funkciji zaštite njihove privatnosti, njihovih interesa i to bez obzira na to o kojoj se političkoj (ideološkoj) opciji radi. Tih petstotinjak "nevidljivih" i "nedodirljivih" drže pod nadzorom sav relevantan hrvatski kapital, političku kastu, medijski prostor i pravosuđe. Uvjereni smo da hrvatski narod jedino sa braniteljskom populacijom na čelu može obračunati sa tim teškim kriminalcima koje se mora najstrože kazniti, prije svega oduziman­jem nezakonito stečene imovine - nacionalizacijom.

U krizi koja tek započinje treba privremeno staviti pozitivne zakone izvan snage, uvesti (privremeno) prirodno pravo, pobrinuti se za poštenu, pravednu i nepristranu raspodjelu dobara, ponovnu privatizaciju prema objektivnim kriterijima, u što bi valjalo uključiti i hrvatsku dijasporu!

Svim civiliziranim sredstvima treba bojkotirati i osujetiti Milanović - Linić - Čačićev pljačkaški pohod na najšire narodne mase već potpuno osiromašenog puka raznim porezima koje uvode i/ili najavljuju uvesti.

Hrvatski narod treba, zaštićen i predvođen svojim braniteljima, oduzeti svu kriminalom stečenu imovinu toj kriminalnoj kasti koju čine uglavnom bivši jugo - tehnomenadžeri, a što će biti jedini stvarni i moćni temelj za početak sanacije hrvatskog gospodarstva i društva uopće", naglašavaju u priopćenju kojeg potpisuju Ninoslav Mogorović, dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz Hrvatske, BiH i dijaspore "Zavjet";  Stipo Baraban, dopredsjednik; Miroslav Skoko, predsjednik Udruge "Zavjet" za Istarsku županiju, David Ivić, dopredsjednik Udruge „Zavjet“ za Istarsku županiju i Željko Sušek, dopredsjednik Udruge „Zavjet“ za Istarsku županiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa