Nijedna istarska škola nije zatražila odgodu početka nastave zbog vrućina

0
"Žuta" škola u Puli
"Žuta" škola u Puli

Budući da Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije nije do danas, 22. kolovoza 2012.godine, zaprimio zahtjev niti jedne škole za odgodom početka nastave, ona će početi kako je i planirano, 3. rujna.

Naime, ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 15.ožujka Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2012./2013. U toč.II.citirane Odluke utvrđeno je da nastava počinje 3.rujna 2012.godine, a završava 14.lipnja 2013.godine.

Sukladno toč. VIII. iste Odluke županija može, s ostalim osnivačima školskih ustanova na svom području, drugačije planirati početak nastave u prvom polugodištu te o tome odlučuje Ministarstvo  znanosti, obrazovanje i sporta na prijedlog ureda državne uprave u županiji nadležnog za poslove obrazovanja.

U toč. VIII. Odluke također je utvrđeno da je zahtjev za kasniji početak nastavne godine  županija u ime svih osnivača školskih ustanova na svojem području dužna podnijeti uredu državne uprave u županiji NAJKASNIJE do 14. lipnja 2012.godine, a ured državne uprave prijedlog dostavlja Ministarstvu najkasnije do 30.lipnja 2012. godine.

Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije se 22. ožujka 2012. godine obratio svim školskim ustanovama kojima je osnivač Istarska županija te svim osnivačima ostalih školskih ustanova na području Istarske županije, radi dobivanja prijedloga o početku nastavne 2012./13.godine. Svima je bio ostavljen rok za pismeno očitovanje do 30.travnja 2012.godine. Očitovanja ostalih osnivača školskih ustanova kao i ovog Upravnog odjela, a temeljem dobivenih očitovanja školskih ustanova, bilo je da se u Istarskoj županiji nastava organizira sukladno toč.II. Odluke, odnosno da nastava u školskoj godini 2012./2013. počinje 3.rujna 2012.godine.

Iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije na čelu s pročelnicom Patriciom Smoljan napominju da zaključno s 22. kolovozom ove godine spomenuti Upravni odjel nije zaprimio zahtjev niti jedne škole za odgodom početka nastave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa