Gradonačelnik Miletić poziva Puljane da danas u 21 sat na Trgu Portarata dočekaju zlatnog olimpijca Damira Burića

0
Boris Miletić na kavi s novinarima
Boris Miletić na kavi s novinarima

Pulski gradonačelnik Boris Miletić najčešće pije dvije kave na dan, bez šećera. Ponekad ne popije ni jednu, a rado pije i zeleni čaj s limunom. Tako je neobaveznim čavrljanjem počelo neformalno druženje „sindaca“ i novinara koji su s njim, uz kavu, razgovarali o aktualnim gradskim temama. 

Govoreći o sušnoj sezoni, Miletić se zahvalio građanima na razumijevanju prilikom uštede vode i apelirao da je i dalje štede što je više moguće, s obzirom da se kiša ne nazire. Izrazio je sućut s poljoprivrednicima koji, po svemu sudeći, neće dobiti odštetu od države. Dodao je da valja razmišljati kako ubuduće riješiti taj problem i pomoći poljoprivrednicima u slučaju suše.

Bilo je govora i o upisima u dječje vrtiće koji su gotovi i svi su mališani koji zadovoljavaju uvjete, upisani - bilo u gradske ili privatne vrtiće.

„Filmski je festival ponovo potukao sve rekorde posjećenosti, ove godine zabilježio je čak 78 tisuća posjetitelja“, naglasio je Miletić. Pohvalio je kreativnu pulsku ekipu koja je u vlastitoj produkciji snimila film u kojem i sam ima epizodnu ulogu.

Gradonačelnik je čestitao vaterpolistu Damiru Buriću na uspjehu i pozvao građane da ga 15. kolovoza u 21 sat dočekaju na Trgu Portarata. „Burić je izvrsno igrao, a čestitke, naravno, idu i njegovom timu“, rekao je Miletić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo time što ljeto prolazi relativno mirno te unatoč velikom broju turista, nema nikakvih incidenata. Prometne su gužve, iako velike, prouzročile puno manje problema od očekivanog, pogotovo ako se u obzir uzmu radovi na Rivi.

Kandlerova ulica bi se trebala urediti i u njoj bi, predložio je Miletić, moglo biti mjesto na kojem bi se okupljali umjetnici i ondje predstavljali svoj rad te ga time i oživjeli. Grad bi im ustupio na korištenje i ondašnje prostore koji ionako zjape prazni. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa