Kajin sve bliže samostalnom izlasku na izbore za župana

0

Na drugi sastanak Filipinske skupine u organizaciji porečkog IDS-ovca Emilija Uljančića došlo je nešto manje od 40 zainteresiranih građana. Osim sudionika prvog sastanka, Damira Kajina, Steve Žufića, Ivana Heraka, Dina Debeljuha, Branka Ružića, Marina Fola i Marija Blečića, došlo je nekoliko aktivnih članova stranke, među kojima je najzvučnije ime Dragan Putica, predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Rijeka, mnogo bivših članova stranke ali i osoba koje nikada nisu bile u IDS-u, već su, naprotiv, godinama njegovi žestoki kritičari poput dr. Luciana Mohorovića, velikog protivnika TE Plomin na ugljen. Mohorović je na sastanak došao u pratnji supruge i kćerke, koje pak nikada nisu bile ni politički ni ekološki aktivne.

Sudeći prema drugom sastanku Filipinska skupina je počela privlačiti i vječite IDS-ove oponente poput Vilima Filipovića iz Labina, koji je donedavno bio simpatizer Ladonje, a u tu skupinu spada i Bruno Poropat iz Rovinja s tom razlikom što je Poropat i bivši član IDS-a.

Dakle, za očekivati je da će se „filipincima“ sada početi priklanjati vječiti istarski oporbenjaci, koji su najprije bili okupljeni oko Luciana Delbianca, potom su novog „gurua“ bili pronašli u Pliniju Cuccurinu, a sada idu za Damirom Kajinom, novim liderom antijakovčićevske koalicije.

Iako su u izjavama za medije prije skupa i Kajin i Uljančić i Žufić naglašavali kako ovo nije skup protiv IDS-a, to su ipak pametni ljudi koji znaju da na ovakav način i s ovim ljudima neće moći ništa promijeniti u stranci. Jedan od sudionika skupa rekao nam je da se stoga sve više razmišlja o samostalnoj kandidaturi Damira Kajina za istarskog župana na izborima u svibnju iduće godine. Iako je Kajin u privatnim razgovorima više puta naglašavao kako ga izvršna vlast ne zanima, sve više shvaća da je to jedini način za pobijediti Jakovčića i njegove ljude, kazao nam je naš sugovornik.

Stoga je Kajinu na sastanku u Filipinima sugerirano da si počne stvarati ekipu iz koje će se uoči izbora regrutirati članovi njegove nezavisne liste za Skupštinu Istarske županije. Na toj listi, doznajemo, neće biti inicijatori okupljanja Filipinske skupine, već potpuno nova lica. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa