Jakovčić: Nikada neću prihvatiti da se pojedinci koji su uništavali stranku ponovo uključe u IDS

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Ivan Jakovčić već godinama ima problema s visokim tlakom, a sve je kulminiralo ovog ljeta pa je morao promjeniti terapiju i privremeno se maknuti iz javnog života. Nije bio na posljednjoj sjednici predsjedništva IDS-a, a neće doći ni na najavljenu sjednicu Savjeta stranke. Bolovanje je prekinuo jedino zbog zlatnog olimpijca Giannija Cernogorza, kojem se osobno otišao pokloniti u Novigrad.

Jakovčić čitavo vrijeme izbjegava i medije, osim Jutarnjeg lista s kojim, vjerojatno posredstvom ministra Veljka Ostojića, ima dobre odnose. Pa je u subotnjem broju Jutarnjeg objavljen veliki intervju s predsjednikom IDS-a i istarskim županom.

O Kajinu nije puno govorio, ali je ponovio da se nakon isteka mandata u svibnju iduće godine definitivno povlači iz politike, ali će „prije toga omogućiti da IDS s novim osobama pobijedi na lokalnim i regionalnim izborima“.

„IDS nikad nije išao unazad, samo naprijed, zato nikada neću prihvatiti da pojedinci koji su uništavali stranku budu ponovo uključeni u IDS. Istra treba nove, snažne, jake ličnosti, a naši gradonačelnici, iako značajno mlađi od mene, već su u istarskim okvirima priznati i afirmirani kao uspješni političari“, rekao je Jakovčić, aludirajući na prijedlog Kajina da se u stranku vrate nekadašnji članovi poput Steve Žufića, Dina Debeljuha, Branka Ružića, Ivana Heraka, Marina Fola i drugih. (N.Č.)    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa