Na Brijunima najavljena nova premijera, Pokojnik

0
Na konferenciji za medije najavljen je Pokojnik
Na konferenciji za medije najavljen je Pokojnik

Rade Šerbedžija, osnivač Kazališta Ulysses, na konferenciji za tisak predstavio je autorski i glumački tim nove premijere „Pokojnik“, Branislava Nušića. Pozdravio je prisutne i otkrio kako intenzivne dnevne i noćne probe "Pokojnika" teku u ozračju dobre i pozitivne energije.

Lenka Udovički, umjetnička voditeljica i redateljica Pokojnika, izjavila je kako nakon velikih imena poput Shakespeara, Euripida, Krleže, Brechta.. došao je red i na Branislava Nušića. Čitajući ponovo taj posljednji Nušićev komad,  iznenadila se koliko je taj komad vječne problematike aktualan i danas. Najviše ju je privukla žanrovska kompleksnost i upravo ta aktualnost djela koja potpuno odgovara vremenu u kojem živimo. Također je istaknula kako se stvarajući ovaj projekt ne radi samo o radu i suradnji  već o puno dubljem ljudskom kontaktu.
Jelisaveta Seka Sablić istaknula je kako jedva čeka publiku da dođe gledati predstavu jer u komediji publika i njihove reakcije čine dio predstave odnosno upotpunjuju cijelu izvedbu. Kaže kako će osobno uživati u konačnoj izvedbi.
Zijah Sokolović se također iznenadio čitajući ponovno „Pokojnika“  koliko je aktualan i danas te kako ima osjećaj da "smo svi Nušići". Istiće kako lik kojega tumači, Spasoje Blagojević, u predstavi dobro kaže kako je nemoral sila starija i jača od Zakona te se cijeli svijet klanja nemoralu.
Cijelom glumačkom ansamblu je čast sudjelovati u ovako respektabilnoj glumačkoj i autorskoj ekipi, a Katarina Bistrović Darvaš je izjavila kako se zapravo "sanjaju suradnje s ovakvom ekipom".

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa