Arheološki muzej Istre ponovno otvara vrata komornoj glazbi

0
Arheološki muzej Istre
Arheološki muzej Istre

Treći po redu festival komorne glazbe "Poluotok radosti rezultat je dugogodišnje suradnje Istarske glazbene scene mladih, Turističke zajednice grada Pule i Arheološkog muzeja Istre u Puli. Zajedničkim radom promiču se posebice domaći umjetnici i podiže kvaliteta turističke ponude. Ovaj Festival jedini je takav komorni glazbeni događaj  u Puli tijekom ljetnih mjeseci.

Muzej tako prestaje biti mjestom tišine, već otvara svoja vrata za 5 kvalitetnih koncerata: 02. 08. nastupit  će Duo 2much – violinist Mladen Marinović i gitarist Domagoj Mišković. Obojica klasično školovani na Mozarteumu u Salzburgu, predstavit će program jazza i improvizacija. 09. 08. pulska pijanistica Massimiliana Brajković nastupit će s mladim ukrajinskim klarinetistom Jaroslavom Sadovyjem, dvoje mladih glazbenika uz pedagoške njeguju i izvođačku karijeru. 16. 08. nastupa Duo Romantika – sopranistica Josipa Lončar i gitarist Frederic Bernard, glazbenici koji nakon brojnih koncerata u Francuskoj imaju priliku nastupiti i u našoj sredini. 23. 08. prigoda je čuti Duo Harmos  - Paola Radin i Josip Nemet u zanimljivom dijalogu flaute i harmonike. 30. 08. nastupit će sopranistica Antonela Malis i pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk, s dopadljivim programom popularnih pjesama i arija.

Zahvaljujemo na suradnji Istarskom narodnom kazalištu, zbog logističke podršk. Festival komorne glazbe „Poluotok radosti“ održavat će se svakoga četvrtka tijekom kolovoza u Lapidariju Arheološkog muzeja Istre, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

 

 

.   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa