Slijedećeg vikenda prema Buzetu će krenuti 100-tinjak oldtimera

0
Ovogodišnji novitet je prva oldtimer staza u Istri i Hrvatskoj.
Ovogodišnji novitet je prva oldtimer staza u Istri i Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare, održanoj 30. srpnja u Buzetu predstavljen je ovogodišnji program Buzet Classica 2012. Osim promjene samog naziva iz Buzet Classic Car u Days od vintage cars - Buzet Classic 2012. koje će se održati 3. i 4. kolovoza u buzetskoj starogradskoj jezgri, došlo je i do promjene u samom programu manifestacije.

Kako je Goran Jambrošić, kao organizator i predsjednik MO Buzet Stari grad istaknuo, ovo je 3. po redu izdanje manifestacije koja je obogatila ponudu Buzeta u ljetnim mjesecima. I ne samo to, već je privikla sve više vozača starodobnih vozila, ali i turista u starogradsku jezgru, koja se sa svojom ljepotom i poviješću može mjeriti s ostalim istarskim gradićima smještenima na brdu.

"Ove se godine na manifestaciji očekuje oko 100-tinjak oldtimera, rekao je Emil Prodan, zadužen za prijave i verifikaciju vozila. Učesnici će biti iz Slovenije, Italije i Hrvatske, ali ne smijemo isključiti ni ostale zemlje iz regije i Europe. Novitet ove godine je prva oldtimer staza u Istri i Hrvatskoj. Naime, riječ je o stazi dužine gotovo 53 km koja je zamišljena kao turistička avantura kroz predivan dio naše zone, i to upravo oltimerima, a imati će i natjecateljski karakter.

Gradonačelnik Buzeta Valter Flego dodao je da je riječ o trećoj ovogodišnjoj manifestaciji starodobnih vozila koja se održava u Buzetu, čime se u mnogome doprinosi promociji našeg kraja ali i njegovu turističkom i kulturnom razvitku. Doprinjelo se i dinamici same manifestacije, ona nije više rezervirana samo za vozače, već i za lokalno stanovništvo i posjetitelje koji na taj način imaju priliku vidjeti i doživjeti starodobna vozila.

PR manifestacije, Robert Marušić dotaknuo se značajke prve oltimer staze, a njena karakteristika je da će svi učesnici dobiti iskaznicu s kojom dobivaju popust na smještajne, eno i gastro usluge koje se nalaze na samoj stazi. To je ujedno i stimulacija za vozače, ali i doprinos razvitku našeg kraja. Osim predstavljana Days of vintage cars - Buzet Classic 2012., na konferenciji je Branko Bašić, direktor međunarodne brdsko brzinske utrke Buzetski dani, rekao par detalja o ovogodišnjoj utrci.

Buzet je definitivno grad oktana, i samim time smo uspostavili suradnju i s ovom manifestacijom starodobnih vozila kao uvodom u ono što nas u rujnu u Buzetu čeka. Ovogodišnje izdanje prestižne utrke održati će se od 14. do 16. rujna. No osim toga, obilježit će se i deseta godišnjica održavanja prvenstva Europe na brdsko brzinskoj stazi u Buzetu.

Organizator manifestacije Days of vintage cars - Buzet Classic 2012. je Mjesni odbor Buzet Stari grad, pokrovitelji su Grad Buzet, TZ Grada Buzeta i AMK Buzet, a generalni pokrovitelj je Favorit pivo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa