Prihodi od turizma veći od prošlogodišnjih: Je li statistika u pravu? (anketa)

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prvih pet mjeseci 2012. godine iznosili su 6,1 milijardi kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 4,2 posto. Riječ je o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, stoji u izvješću Ministarstva turizma.

"Gledajući po kategorijama, pravne i fizičke osobe ukupno su, primjerice, u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prvih pet mjeseci 2012. ostvarile prihod od 2,3 milijarde kuna ili 10 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U isto su vrijeme kampovi uprihodili 54 milijuna kuna, odnosno 14 posto više prihode, a turoperatori 122,7 milijuna kuna ili 24 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine", dodaju.

Sudeći prema prometnim gužvama, prema broju turista na plažama i na ulicama gradova, upravo je u tijeku vrhunac sezone. No, prikazuju li statistički podaci uistinu stvarno stanje i je li turistička sezona uistinu toliko uspješna? Kako bismo dobili pogled na turističku sezonu očima čitatelja, koji nije vezan uz brojke i statistiku, odlučili smo vas anketom upitati što mislite o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u usporedbi na prošlogodišnju. (D. T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa