U pojačanom nadzoru pomorskog prometa u jednom danu naplaćeno 151.800 kuna kazni

0
Plovidbu je nadziralo osam lučkih kapetanija među kojima je i pulska
Plovidbu je nadziralo osam lučkih kapetanija među kojima je i pulska

U akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa na Jadranu „Sigurnost na moru 2012“ u koju su jučer bile uključene sve lučke kapetanije i ispostave s četiri broda i 24 brodice pregledano je 426 plovila i naplaćeno 151.800 kuna kazni zbog pomorskih prekršaja.

Na cijelom morskom akvatoriju RH do 19 sati pregledano je 15 brodova, 157 domaćih i 254 stranih jahti i brodica, a najveći broj prekršaja odnosi se na glisiranje preblizu obale. Utvrđeno je 135 prekršaja zbog čega je naplaćeno 65 novčanih kazni, te ustanovljeno 77 nedostataka.

Cilj ovakvih akcija koje se zbog pojačanog pomorskog prometa i zbog prevencije glisiranja unutar nedozvoljenog područja već tradicionalno pojačano provode tijekom svake turističke sezone je i nadzor plaža i kupališta, nadzor koncesijskih odobrenja za iznajmljivače plovila, nadzor putničkih plovila te nadzor nad onečišćenjem od strane polovila i njihovih vlasnika, a sve u cilju bolje sigurnosti na moru.

Služba za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS) pružala je podršku sudionicima akcije dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, neidentificiranim i identificiranim pomorskim objektima, a posebice o slučajevima glisiranja.

Plovidbu je jučer nadziralo 68 djelatnika svih osam lučkih kapetanija (Pula, Rijeka, Senj,Zadar,Šibenik, Split, Ploče i Dubrovnik) i 72 pripadajuće lučke ispostave, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa