Zlatni pir Alda i Albine Pettener iz Raklja

0
Slavljenici su zlatni pir proslavili uz 80-tak uzvanik
Slavljenici su zlatni pir proslavili uz 80-tak uzvanik

U romantičnoj atmosferi restorana „Conca d' oro“ u Rapcu,  pedeset godina braka odnosno zlatni pir proslavili su 25. rujna Aldo i Albina Pettener, francuski bračni par hrvatskih korijena. Okruženi svojom djecom, unucima i brojnim prijateljima, od kojih su neki pristigli zbog ove izuzetne prigode čak iz Francuske, slavljenici su dočekali 80-ak uzvanika, mahom prijatelja i rodbine iz Krnice, Raklja i Peruški. Bračni par Pettener živi u Thionvillu više od pola stoljeća. Naime, Aldo je rođen u Raklju, a u Pariz je, trbuhom za kruhom došao 1955. godine, sa šesnaest godina. U glavnom gradu Francuske živio je tri godine, a onda je, na poziv oca koji je tada radio u susjednom Thionvillu, napustio metropolu te se zaposlio u Citroenovoj tvornici.

Bračni par Pettener su vjenčane zavjete obnovili u župnoj crkvi u Raklju
Bračni par Pettener su vjenčane zavjete obnovili u župnoj crkvi u Raklju

 „ Moj je otac radio u Citroenu, ali pravi razlog njegova poziva nije bio posao, već Albina, inače naša rođakinja, koja je s obitelji živjela u Thionvillu. Albina i ja smo zermani i poznavali smo se još kao djeca, dok je živjela u Peruškima. Njezini su u Francusku odselili kad je Albina imala dvanaest godina“,  priča nam Aldo i dodaje kako su već pri prvom susretu znali da su srodne duše, te je ubrzo uslijedilo vjenčanje.

Bračni par Pettener i osoblje restorana Conca d Oro
Bračni par Pettener i osoblje restorana Conca d Oro

„Oboje smo, naravno, prije vjenčanja obavili liječnički pregled, radi sigurnosti“, prisjećaju se Albina i Aldo, koji imaju dva sina, kćerku i troje unučadi. Najstariji sin Walter ima vlastiti obrt, Mauricio je po zanimaju varilac, dok kćerka Claudia radi kao farmaceutkinja. Supružnici Aldo i Albina su godinama radili u čeličani Sollac odakle su, Aldo 1987. a Albina 2002. godine, otišli u mirovinu.

Čestitke na savršenoj organizaciji i vrhunskoj ponudi osoblja restorana Conca d Oro
Čestitke na savršenoj organizaciji i vrhunskoj ponudi osoblja restorana Conca d Oro

„Zlatni pir smo oduvijek željeli proslaviti u rodnom kraju, najviše zbog naše djece i unučadi koji nemaju priliku često dolaziti u Istru. Prva ideja bio je naš poznati restoran u Prodolu, prvenstveno zbog našeg dragog prijatelja Gorana Gergorića, koji nas je tamo godinama  posluživao. No, kako je on ovog ljeta prešao u tvrtku Maslinica, preporučio nam je novu lokaciju, što smo mi bez previše razmišljanja prihvatili. U Rabac smo inače rijetko dolazili, tek pokoji vikend, kako bi prošetati plažama. Kad nam je Goran pokazao ovaj prekrasni ambijent za našu proslavu, oduševili smo se. Sve je bilo savršeno, od koktel partija na terasi hotela pa do izvrsne ponude. Naši su gosti posebno uživali u istarskim delicijama. Nažalost, naši stariji prijatelji iz Raklja i Peruški, zbog nešto dužeg puta nisu mogli doći, ali svakako ćemo organizirati jednu feštu i u našem Raklju“, rekao je Aldo, koji se ovom prigodom prisjetio i svojih mladenačkih dana, kada je na rabačkoj terasi svirao harmoniku, a pjevala je Lidija Percan, dugogodišnja prijeteljica, koja nažalost zbog obaveza nije mogla prisustvovati slavlju. Aldo dio svojih korijena vuče iz Labinštine, zapravo Trgeta, odakle je rodom njegova nona Domenika Višković, koja je udajom postala Rakljanka. (Tekst: Divna Knežević, Foto: Divna Knežević i foto Festival) 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa