Kod Poreča smrtno stradao ronilac Erik Radin iz Novigrada

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Roneći na dah oko jednu nautičku milju od Funtane kod Poreča na dubini od oko 20 metara 26. srpnja je smrtno stradao sportski ronilac 24-godišnji Erik Radin iz Novigrada.

Prilikom nestanka ronio je s bratom koji je oko 8 sati Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru prijavio njegov nestanak. Tijelo ronioca pronađeno je oko 10,30 sati te će biti prevezeno do Vrsara.

U potragu su bili uključeni Lučka kapetanija Pula, policija i 20 ronioca s bocama iz 3 ronilačka kluba, a tragalo je i nekoliko privatnih brodica. U pripravnosti je bila i hitna medicinska pomoć. Područje ronjenja bilo je označeno plutačom, a stradali ronilac ronio je u odijelu s puškom, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Stradali mladić, inače član novigradskog Športsko-ribolovnog društva Ribon, 2010. godine na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojio je titulu svjetskog prvaka u udičarenju u kategoriji U-21. Od njegovih kolega ronioca saznajemo kako je Radin bio vrhunski ronilac, koji je s lakoćom svladavao i veće dubine od ove na koje je stradao.

Upravo je na posljednjem turniru u Dajli osvojio prvo mjesto na natjecanju u podvodnom ribolovu. Rekli su nam i kako je posljednje vrijeme često ronio upravo u na terenu oko Funtane. U otkrivanju uzroka ove tragedije mogao bi pomoći njegov ronilački sat koji bilježi dinamiku zarona. (D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa