Pazin spreman za Europsko prvenstvo u boćanju

0
Daniel Sponza, Aleksandar Anzur, Renato Krulčić, Milan Celija, Roland Marčelja i Gianfranco Santoro
Daniel Sponza, Aleksandar Anzur, Renato Krulčić, Milan Celija, Roland Marčelja i Gianfranco Santoro

"Prvenstvo Europe u boćanju održat će se upravo na istim terenima na kojima se održalo i pred 23 godine", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u boćanju Renato Krulčić, ujedno i gradonačelnik grada domaćina.

Naime, 24. srpnja održana je konferencija za novinare povodom nadolazećeg Europskog prvenstva u boćanju, koje će se u Pazinu održati od 3. do 8. rujna. Na konferenciji su bili prisutni potpredsjednik svjetske boćarske federacije, Aleksandar Anzur; izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Milan Celija te reprezentativci Gianfranco Santoro i Roland Marčelja.

"Sve aktivnosti oko organizacije su u tijeku. Prijavljeno je 17 ekipa uključujući i Hrvatsku te nas očekuje veliki boćarski spektakl, ali i bogat popratni program ", rekao je Krulčić i dodao kako su upravo u tijeku infrastrukturni radovi u dvorani te oko dvorane, koji uključuju postavljanje dodatnih tribina, izgradnju svlačionica, masažne sale i svega potrebnog prema zahtjevima FIBA-e.

"Od popratnog sadržaja valja istaknuti promociju knjiga ˈBoće u srcuˈ, koja izlazi u povodu prvenstva i promociju Zlatne knjige hrvatskog boćanja", istaknuo je Krulčić dodavši kako će uz promociju knjiga popratni program biti obogaćen Istra Inspirit doživljajem u Kaštelu te bogatim glazbenim sadržajem na pazinskom trgu uz koncert TBF-a u petak 7. rujna i Jelene Rozge u subotu 8. rujna.

Daniel Sponza, Aleksandar Anzur i Renato Krulčić
Daniel Sponza, Aleksandar Anzur i Renato Krulčić
"Od prvog dana usko surađujemo s organizatorima te je urađeno puno posla u izradi pravilnika, propozicija, organizaciji oko izrade satnice, propozicijama i svemu što je potrebno", rekao je Aleksandar Anzur, potpredsjednik svjetske boćarske federacije, naglasivši kako je Pazin mjesto gdje žive izvrsni poznavaoci boćanja koji znaju kako se postižu rezultati u boćanju pa će pazinska publika biti igrač više za hrvatske reprezentativce.

Izbornik hrvatske reprezentacije Milan Celija kazao je kako reprezentacija trenutno odrađuje drugu od tri planirane pripreme. "Radi se ozbiljno, igrači su shvatili samu težinu natjecanja, a budući da smo domaćini željeli bismo se svojim zalaganjem odužiti svima", zaključio je Celija.

Izbornik Milan Celija s reprezentativcima
Izbornik Milan Celija s reprezentativcima
"Očekivanja su velika, pogotovo kad se igra doma. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja publike koja će nam sigurno biti dodatni motiv, ali idemo korak po korak i dan po dan", rekao je hrvatski reprezentativac Roland Marčelja i dodao kako je, da bi se postigao uspjeh, uz iskustvo i znanje potrebno i malo sreće. Nadovezujući se na svog kolegu, Gianfranco Santoro je dodao kako je atmosfera u reprezentaciji odlična te kako se nada se da će reprezentacija obradovati ljubitelje boćanja i i osvojiti barem dva zlata kako bi se time odužila domaćinu i publici.

"Pozivamo sve da budu naši gosti, a isto tako pozivamo sve ljubitelje boćanja na Veliku nagradu Pazina koja će se održati u sklopu Rima", rekao je na kraju Krulčić te se zahvalio sponzorima i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji, a reprezentaciji je poželio puno uspjeha u natjecanju. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa