I INK na Kaštelu ljeti: Predstave pod otvorenim nebom

0
Gracijano Kešac, Erik Lukšić, Gordana Jeromela Kaić, Valter Šarić, Sanja Cinkopan Korotaj i Lana Gojak
Gracijano Kešac, Erik Lukšić, Gordana Jeromela Kaić, Valter Šarić, Sanja Cinkopan Korotaj i Lana Gojak

„Kako bi Pula uz grad filma i grad knjige, postala i grad kazališta, selimo predstave iz vlastite produkcije na pulski Kaštel gdje će se od 29. srpnja do 4. kolovoza odigrati četiri predstave“, najavila je na konferenciji za medije 17. srpnja ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić.

Povijesni i Pomorski muzej Istre, Grad Pula, Turistička zajednica Pula i Zagrebačka banka kao pokrovitelj, u tome su ih podržali. Kako je rekao Gracijano Kešac, ravnatelj Povijesnog muzeja Istre, predstave INK dodatno će obogatiti kulturno - zabavni ponudu na Kaštelu koji se ove godine sastoji od čak 33 programa. „Predstave su od izuzetne vrijednosti za kulturnu ponudu Pule“, rekao je i napomenuo da uz pomoć Grada i TZ-a uređuju i održavaju Kaštel kako bi njegova pozornica dobila pravi smisao.

Jeromela Kaić izrazila je zadovoljstvo što će, izlaskom iz kazališne zgrade, predstave u produkciji INK vidjeti i oni koji zimi ne borave u Puli. „Ova je pozornica zaista Bogom dana i drago mi je da će naše predstave Elektra, Samice, Lindarski kaban i Mistero Buffo ovdje zaživjeti jednim novim životom“, kazala je ravnateljica INK. Riječ je predstavama u kojima igraju mahom mladi, pulski glumci.

Valter Šarić iz Zagrebačke banke izjavio je da kao banka Grada Pule uvijek rado podržavaju ovakve projekte. „Drago nam je da možemo biti podrška bogatoj pulskoj ponudi i sponzor ovog programa“, rekao je uz napomenu da će INK nastaviti podržavatii u novoj sezoni jesen/zima.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a rekla je da su u dogovoru s Gradom Kaštelu donirali stolice i pozornicu te izrazila zadovoljstvo što se otvaraju nove lokacije za izvedbu kazališnih predstava.

Glumica INK, Lana Gojak izjavila je da je poseban doživljaj igrati na otvorenom stoga je ovaj program posebno veseli.

Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić na kraju je napomenuo da očekuju pomoć od Ministarstva i države te da će Grad uz pomoć Arheološkog muzeja Istre omogućiti održavanje niz manifestacija i na drugim, ne samo tradicionalnim, atraktivnim gradskim pozornicama, poput Malog rimskog kazališta. Ulaznice za sve predstave, osim Mistera Buffa su 80 kuna, dok karta za Mistera Buffa stoji 50 kuna.  (Tekst i foto: Paola Albertini)

Pozornica na Kaštelu
Pozornica na Kaštelu

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa