Županija nagradila najuspješnije učenike na državnim natjecanjima

0
Dino Kozlevac i Ivan Lazarić, dvostruki državni prvak (informatika i matematika)
Dino Kozlevac i Ivan Lazarić, dvostruki državni prvak (informatika i matematika)

"Biti državni prvak u znanju zvuči atraktivnije nego bilo koji drugi naslov poput prvaka u sportu i na tome možete biti ponosni", rekao je Dino Kozlevac predsjednik županijske skupštine koji je u ime Istarske županije predao nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima.

Naime, Istarska županija priredila je 12. srpnja u pazinskom Spomen domu prigodno primanje za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, te su njima, njihovim mentorima i ravnateljima škola podjeljene prigodne nagrade.

Nagrade su uručili pročelnica Patricia Smoljan i predsjednik županijske skupštine Dino Kozlevac
Nagrade su uručili pročelnica Patricia Smoljan i predsjednik županijske skupštine Dino Kozlevac
"Svjesni smo činjenice da nam taj postignuti nivo daje garanciju da je budućnost u znanju, samim time vrijedno je istaknuti da ste vi ugradili svoj doprinos, ali da je u vaš uspjeh ujedno i doprinos vaših roditelja i mentora, škola i ravnatelja, a mi svi zajedno možemo biti ponosi na rezultate, jer bez znanje nema perspektive u društvu", zaključio je Kozlevac.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Pazina Renato Kruličić, koji je naglasio kako su nagrade znak priznanja  mentorima, profesorima i roditeljima. "Na nama je da vam osiguramo što bolje uvjete da možete učiti i kasnije primjenjivati svoje znanje" rekao je Krulčić, te je onima koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje zaželio mnogo uspjeha u daljnjem školovanju, a svima je zaželio ugodan odmor tijekom ljetnih praznika.

Nagrađeni učenici, mentori i ravnatelji
Nagrađeni učenici, mentori i ravnatelji
Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu istarske županije Patricia Smoljan, čestitala je uspješnim učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima te im je zajedno s Kozlevcem podijelila nagrade, prigodne knjige i cd koje su organizirane u suradnji s drugim županijskim upravnim odjelima i projektima. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa