Karnevalsko ludilo na Jadranskim igrama u Rapcu!

0
Kvalifikacije za Jadranske igre za istarsku regiju započele su u Rapcu
Kvalifikacije za Jadranske igre za istarsku regiju započele su u Rapcu

„Maškare, ča moru maškare“, himna je to mnogih karnevalskih događanja diljem Lijepe naše, no na jednu je noć maškarano ludilo zahvatilo i putujuću karavanu Jadranskih igara.

„Ove godine slavimo jubilarnu, 10-u obljetnicu ljetnog rabačkog karnevala i veliko nam je zadovoljstvo što se možemo veseliti i ludovati zajedno s Jadranskim igrama“, ponosno nam je rekao Pipica, dugogodišnji meštar karnevala. Na Jadranskim se igrama tako sinoć i igralo i maškaralo i, što je najznačajnije, odlično zabavljalo.

Najviše se bodova moglo osvojiti u potezanju konopa
Najviše se bodova moglo osvojiti u potezanju konopa
U 17,30 sati rabačku su rivu okupirali najmlađi na Lino jadranskim igrama junior. Kroz četiri su igre pokazali brojnoj publici što mogu i znaju te se zdušno borili sve do samog kraja.“Ma super nam je tu, skoro cijela škola je došla gledati nas kako se natječemo, tu smo sigurno i dogodine“, otkrio nam je Matej, kapetan pobjedničke ekipe „Skakavci“.

Veselo, šareno i mnogobrojno, epiteti su koji možda najbolje opisuju u subotu održane Jadranske igre u Rapcu, a najveselije je zasigurno bilo ekipi Jedriličarskog kluba „Kvarner“ iz Rapca , sveukupnim pobjednicima koji su izborili plasman u daljnje natjecanje.

Kroz pet maštovitih igara jednako je toliko ekipa neumorno skupljalo svoje bodove, a najviše njih moglo se prikupiti kroz posljednju igru potezanja konopa. Konop, „majka“ svih igara, iznjedrila je tako i sveukupne pobjednike, koji su nam otkrili kako je upravo bavljenje jedriličarstvom bilo presudno za samu pobjedu, budući da razvija sve one vrline koje svaki pravi sportaš i treba imati.

Karnevalski Rabac pokazao je svu svoju raskoš i šarenilo, a njegova je topla dobrodošlica odličan uvod za ono što slijedi već danas, 17. lipnja. Zbog toga svi koji mogu doći, ne smiju propustiti šesti kvalifikacijski susret u Novigradu (Porporela) s početkom u 19,30 sati.

Uz Jadranske igre slavila se i 10. obljetnica rabačkog karnevala
Uz Jadranske igre slavila se i 10. obljetnica rabačkog karnevala
Rezultati valifikacije Jadranskih igara, Rabac, 16. lipnja 2012., konačan poredak:

1. Jedriličarski klub „Kvarner“, Rabac, 36 bodova;
2. „Vogateleferika“, Rabac, 25 bodova;
3. SRK „Alba“, Labin, 23 boda;
4. „Zaje…“, Labin, 16 bodova;
5. "Budokai“, Labin, 10 bodova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa