U pazinskom Spomen domu ovog vikenda 11. susret kazališnih amaterskih grupa Istre

0

Pučko otvoreno učilište Pazin i ove godine organizira godišnji kazališni susret mladih, koji će se kao 11. susret kazališnih amaterskih grupa Istre – SKAGI 2012., u petak 8. lipnja, održati u pazinskom Spomen domu.

Program Susreta održat će se u velikoj dvorani, a odvijat će se prema propozicijama koje je utvrdio Organizacijski odbor Susreta. Na svečanom otvorenju susreta koje je u 17,00 sati nastupit će dvije plesne grupe Baletnog i plesnog studija Spomen doma, nakon čega će u 17,10 sati započeti kazališni program u kojem će biti izvedeno 10 odabranih predstava u izvođenju mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Dio predstava bio je prethodno izveden na županijskom LIDRANU održanom u ožujku na ovoj pozornici, a dio će predstava ovogodišnjeg SKAGI-ja biti predstavljeno po prvi puta. Gledatelji će moći pogledati predstave: Prvi korak je najveći, Štabel  čovik, Arijadnina nit, Aska i vuk, Vuk i sedam kozlića, Gusarica Krunoslava pribadače glava, Pa je li ovo normalno, Školski duhovi, Kralj je pospan, Suputnik.

Nakon završetka, organizator će svim kazališnim grupama uručiti zahvalnice, a priznanja i nagrade (keramičke skulpture) dodijelit će se autorima i grupama za: najboljeg glumca i glumicu, režiju, scenografiju, kostimografiju, kreativnu uporabu hrvatskog jezika i dijalekta; za najuspješnije vizualno rješenje plakata ili dizajn letka kao i najbolju predstavu u cjelini.

Kome će pripasti nagrade odlučit će izbornik 11. susreta - Nebojša Borojević, dramski umjetnik, osnivač i voditelj kazališne grupe «Daska» iz Siska. Borojeviću je povjerena i uloga moderatora okruglog stola o održanom programu kojemu će prisustvovati Organizacijski odbor Susreta i voditelji kazališnih grupa.

U program 11. SKAGI-ja uvršteno je ukupno 10 kazališnih predstava i manjih dramskih formi uz sudjelovanje 128 izvođača iz Pazina, Pule, Poreča, Rovinja, Buja, Karojbe, Potpićna i Čepića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa