Veterinar Zoran Vrbanac iz Pule životinje liječi akupunkturom

0
Puljanin Zoran Vrbanac usavršavao se u Izraelu, Kini, Americi i diljem Europe
Puljanin Zoran Vrbanac usavršavao se u Izraelu, Kini, Americi i diljem Europe

Zoran Vrbanac, 34-godišnji je Puljanin, doktor veterinarske medicine koji životinje liječi na ne baš uobičajen način, već akupunkturom.

„Završio sam Veterinarski fakultet i iz osobnih razloga zainteresirao sam se za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju“, veli mi Vrbanac. Naime, imao je psa kojemu je bila potrebna ta vrsta terapije, pa je poslije stečene diplome godinu dana bio demonstrator na Zavodu za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, nakon čega je došao u kontakt s kolegama iz inozemstva i proveo mjesec dana u specijalističkoj klinici za rehabilitaciju u Izraelu.

„Tamo sam se prvi put susreo s nekim oblicima fizikalne terapije. Završio sam neke tečajeve i seminare na nekim europskim fakultetima i 2008. godine sam dobio stipendiju Ministarstva znanosti RH i NR Kine za poslijediplomsko usavršavanje iz područja tradicionalne kineske veterinarske medicine u Pekingu“, ispričao je Vrbanac.

Poslije se u dva navrata Peking vraćao na kongrese. „Tamo sam naučio tehnike akupunkture i završio postdiplomski iz veterinarske akupunkture te šest mjeseci radio s profesorima klinike u Pekingu na Zavodu za tradicionalnu kinesku veterinu.

Vrbanac trenutno radi na Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju. „Ondje imamo iznimno moderno i kvalitetno opremljenu ambulantu za fizikalnu terapiju gdje uz već svima već dobro poznate usluge hidroterapije, elektroterapijeterapijskog ultrazvuka i raznih metoda kineziterapije, nudimo i uslugu akupunkture kao jednu od metoda liječenja“, kaže Vrbanac.

„Na akupunkturu nam dolaze vlasnici životinja koji su i je sami probali pa im to nije strano. Rezultati su jako dobri, pa nam na preporuku dolaze i ljudi s Krka, Rijeke, Zadra… kako bi liječili svoje ljubimce“, priča Vrbanac i dodaje da se na Veterinarskom fakultetu izvode najmodernije ortopetske operacije neurološke problematika.

Najčešći su mu pacijenti pse i mačke, no liječio je i tvora te kozlića kojemu je majka stala na nogu i ozlijedila ga. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa