Pićan: Kad nema oporbe, nema ni kvoruma

0

Napuštanje  zasjedanja parlamenta, vijeća ili skupštine uobičajena je metoda političkog pritiska oporbe ili bolje reći odašiljanja političkih poruka. No, svugdje u svijetu, kada oporba napusti sjednicu, predstavničko tijelo normalno nastavlja s radom i većinom glasova izglasavaju se dnevnim redom predviđene točke. Osim u Pićnu!

Naime, u Općinskom vijeću Pićna postoji doista bizarna situacija – tamo oporbeni vijećnici čine većinu i mogu minirati svaki prijedlog vlasti, a najbizarnije u svemu je da ukoliko ne dođu na sjednicu, Vijeće nema kvorum pa ne može ni zasjedati.

To se dogodilo sinoć. Na sjednicu Općinskog vijeća došlo je pet vijećnika vladajuće većine (IDS-HSU-HDZ-NL Kristine Đurović) i kao šesta nezavisna vijećnica Jasmina Slivar. Preostalih pet vijećnika oporbe bili su spriječeni. No, kada je shvatila da o njoj ovisi kvorum, a jedna od točaka dnevnog reda bilo je ostvarenje proračuna, Slivar je (slučajno ili ne) iznenada dobila poziv da mora otići kući, pa je sjednica odgođena za danas. (Eleonora Vlačić)       

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa