Posječena mlada stabla lipe kraj Rojca: Tko bi učinio takvo što?

0
Posječena mlada stabla lipe kraj Rojca
Posječena mlada stabla lipe kraj Rojca

Udruge Društvenog centra Rojc su u proljeće 2010. godine od novaca prikupljenih donacijama korisnika zgrade kupile 10 stabala lipa, a članovi udruga i prijatelji Rojca su zajedničkom akcijom stabla i posadili. Uz pažljivu njegu i brigu za mlada stabla, te redovito zalijevanje tijekom sušnih ljetnih mjeseci, sva su se stabla primila i lijepo ozelenila.

Nakon što je netko posjekao jednu lipu prošle godine, jučer je posječeno još jedno stablo, temeljito, pri dnu pilom.

Kakvi su to ljudi? Puni mržnje ili očajni, nesretni, psihički bolesni? Sadnjom stabala pokazali smo brigu za okoliš i neke buduće generacije, koje će uživati u hladu mirisnih divova, ali i poruku nužnosti aktiviranja građana u unapređenju vlastitog okoliša. Kakvu poruku nam šalje osoba koja je pilom prerezala stablo, pitaju se u Udruzi Zelena Istra?

U subotu ujutro su članovi Zelene Istre i Odreda izviđača Istra učvršćivali kolce koji drže mlada stabla, što znači da je lipa porezana u razdoblju od subote 26. svibnja popodne do ponedjeljka 28. svibnja ujutro. Molimo sve građane koji su slučajno primijetili nešto vezano uz taj događaj da Zelenoj Istri jave pojedinosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa