Protekle subote održan 2. Super sprint triatlon Rovinj 2012.

0
Pobjednik u Apsolute kategoriji - Leitner Christoph iz Austrije
Pobjednik u Apsolute kategoriji - Leitner Christoph iz Austrije

U Rovinju je, 26. svibnja, održan drugi po redu Super sprint triatlon Rovinj 2012. Ova utrka uvrštena je u službeni kalendar utrka Triatlon saveza Hrvatske. Održano je Državno prvenstvo, no kako je bilo otvorenog tipa, mogli su se natjecati sportaši i rekreativci raznih profila i sportskog iskustva te oni koji ovakvu vrstu sporta prakticiraju po prvi put.

Prekrasno vrijeme kao da je bilo naručeno te je utrka mogla startati u idealnim uvjetima. Iako je bilo upitno da li će temperatura mora biti prigodna za mlađe kategorije, sunce je zagrijalo površinu mora pa je prema preporuci Tehničke komisije HTS-a (Hrvatskog triatlon saveza) odluka o uporabi neoprenskih odjela za plivanje prepuštena na odlučivanje samim natjecateljima.

Promo utrka osnovnoškolaca
Promo utrka osnovnoškolaca
Dan u znaku triatlona na rovinjskoj rivi započeo je službeno u 11 sati kad je krenula Promo utrka. Ovaj dio natjecanja uključuje djecu iz osnovnih škola. Neka od njih već treniraju triatlon, ali su se mnoga djeca odlučila oprobati u disciplini duatlona (1 krug trčanje, 1 krug biciklom pa nazad na trčanje do cilja) po prvi put.
U kategoriji 1.i 2. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je Jakov Ivančić, drugo mjesto Matteo Hrelja, a treće Teo Plastić.

U istoj kategoriji za djevojčice, prvo mjesto osvojila je Nicole Fornažar, drugo Lara Peruško. U kategoriji 3. i 4. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je Rene Zbašnik, drugo mjesto Marko Veličković, a treće Ivan Ninković. Za djevojčice u istoj kategoriji pobjedu je ponijela Emma Fornažar, drugo Aalja Erijeavec, a treće mjesto Irina Puvača. U kategoriji 5. I 6. Razreda od dječaka je najbolji bio Antonio Erlić, a od devojčica Melani Jovanov. U kategoriji starije djece, 7. i 8. razreda nije bilo natjecatelja.

U glavnoj utrci, koja je startala u 12.30 sati, na startu je bilo ukupno 86 natjecatelja i natjecateljica. Start je bio razdvojen u 3 dijela. U prvom su startali muškarci, u drugome žene, a u trećem kadeti i kadetkinje kao i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje. Najbolji u Apsolute kategoriji (ukupni plasman utrke) u cilju je bio austrijski natjecatelj

Leitner Christoph iz kluba Trigonomic Austria sa vremenom od 29 minuta 17 sekundi i 11 stotinki (29:17:11), od žena prva u cilju je i u ukupnom plasmanu bila Daria Pletikapa iz kluba TK Zrinski Novatec sa vremenom 32:15:55.

Rezultati Državnog prvenstva u Rovinju za prvih 5 mjesta (muškarci):

1. KRIVEC Matija, TK Swibir,  Seniori 1 (30:03.88),
2. JAGUŠT Eugen, TK Zrinski Novatec, Juniori (30:16.80),
3. SARIĆ Viktor, TK Zagreb Seniori, (30:54.30),
4. GRAH Aleksandar, TK Albona Extreme, Senior (30:54.43),
5. GOBIN Ivan, TK Zadar, Senior (30:59.52).

Rezultati za žene:

1. PLETIKAPA Daria, TK Zrinski Novatec, Seniorka (32:15.55),
2. MILOŠ Tea, TK Pula, Juniorka (32:39.95),
3. ŠABAN Željka, TK Swibir, Seniorka (34:18.67),
4. ŠKIFIĆ Ana, TK Pula, Juniorka (34:56.01),
5. VUČKO Jasmina, Turbo Tropovci, Mlađa Juniorka (36:20.68).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa