Zrinka Bokulić proglašena hrvatskom manadžericom godine

0
Zrinka Bokulić (u sredini) s gradonačelnikom Novigrada Anteom Milosem
Zrinka Bokulić (u sredini) s gradonačelnikom Novigrada Anteom Milosem

Hrvatska udruga poslovnih žena (KRUG), ovogodišnje priznanje manadžerice godine dodijelila je Zrinki Bokulić, direktorici Lagune Novigrad d.d. zbog iznimnih rezultata u poslovanju tvrtke koja je danas jedan od značajnijih nositelja turizma u Istarskoj županiji. Od kada je 2007. imenovana direktoricom Društva, Laguna Novigrad bilježi kontinuirani rast dobiti i broja noćenja temeljeći strategiju razvoja na investicijama vezanim uz poboljšanje sveukupne kvalitete vlastitih turističkih sadržaja kao i proširenju kapaciteta.

Laguna Novigrad je tako u 2011. za 12 posto povećala broj noćenja u odnosu na 2010. Prihodi društva povećani su za 20 posto, dok je neto operativna bila veća za 19 postotnih poena u odnosu na 2010. godinu.

"Naš cilj u 2011. bio je rast u svim segmentima i to smo ostvarili investiranjem u postojeće kapacitete i kontinuiranim poboljšanjem kvalitete vlastite ponude, što je rezultiralo ostvarenjem veće prosječne cijene usluge i povećanjem broja noćenja", izjavila je Bokulić.

Uz kontinuirano ulaganje u kampove u kojima se danas nalaze sve popularnije mobilne kućice koje su u Laguni oblikovali u tzv. „Istarsko selo“, Društvo rast temelji i na gotovo cjelogodišnjem poslovanju Hotela Maestral**** koji je uz bogato opremljeni wellness centar u pred i podsezoni orijentiran na sportsko-rekreativne grupe i individualne goste.

Laguna Novigrad danas raspolaže s 538 soba u dva hotela koja su kategorizirana s četiri i tri zvjezdice. Osim čvrstih kapaciteta Društvo raspolaže s 1400 mjesta u kampovima. Svi kapaciteti mogu istovremeno ugostiti maksimalno do 5200 gostiju. Društvo tijekom sezone zapošljava oko 300 radnika, a od 2012. u sastavu Lagune Novigrad posluje i Hotel Feral**** iz Brne na Korčuli.

Zahvaljujući se na prestižnoj nagradi Bokulić se osim dioničarima i Laguninim poslovnim partnerima, posebno zahvalila svojim suradnicima i svim zaposlenicima društva s kojima ovu nagradu želi i podijeliti jer uspjeh smatra zajedničkim rezultatom.

"Ovaj posao iznimno je stresan i odgovoran, no imam sreću da radim posao koji me ispunjava i kojeg volim, u jednoj izrazito kompetitivnoj regiji. Istra je danas jedno evjerojatno poticajno okruženje gdje vaša konkurencija zapravo postaje partner u stvaranju novih proizvoda i ideja, regija koja se opredijelila za turizam koji ne završava na granicama pojedinog poduzeća i mjesto gdje partikularni interesi ustupaju pred općim dobrom", naglasila je Bokulić.

Dodajmo kako je pored iznimnih poslovnih rezultata Bokulić svojim dolaskom na mjesto predsjednice uprave Lagune Novigrad d.d. uspostavila i odličnu suradnju s lokalnom zajednicom u kojoj Društvo djeluje, kako kroz potporu brojnim inicijativama, udrugama, sportskim klubovima i pojedincima s područja Novigrada, tako i partnerstvom u projektima koji unaprjeđuju Novigrad i Istru kao turističke destinacije.

Zrinka Bokulić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistrirala (EMBA) na Cotrugli Bussiness School. Tijekom karijere obnašala je funkcije člana uprave ili radila na izvršnim pozicijama u brojnim hotelijersko-turističkim društvima poput Dubrovnik – Babinog kuka, Zlatnog otoka, Valamara, Falkensteinera i drugih. Članica je vijeća Turističke zajednice Istarske županije i grada Novigrada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa