Medulinski pročelnik za financije Alen Rosanda podnio ostavku

0
Alen Rosanda
Alen Rosanda

Nije dugo trajao, ili kako bi u Medulinu rekli: Ni čuda zdura. Naime, medulinski pročelnik za financije Alen Rosanda podnio je ostavku na to mjesto i praktički napustio brod nezavisne liste Gorana Buića. Iako je radio samo pola radnog vremena i za tih četiri sata primao adekvatnu plaću, Rosanda je neočekivano dao otkaz i tako ostavio prazno mjesto pročelnika odjela za financije Općine Medulin. Rosandu je privremeno zamjenila Silvija Perica, nekadašnja v.d. pročelnica za financije koja je unazađena s tog radnog mjesta nekoliko godina ranije kada su se općinski odjeli ukinuli i objedinili u jedinstveni upravni odjel. Sadašnji medulinski načelnik je ponovo uspostavio stare odjele što se u konačnici pokazalo kao dobar potez jer je pročelnica tadašnjeg jedinstvenog upravnog odjela Suzana Racan Stern «pucala po šavovima».

No, vratimo se na Alena Rosandu. Potonji je prije godinu dana privukao pozornost javnosti kada je zaposlen «part time» u medulinskoj Općini. Inače, Rosanda je županijski vijećnik Ladonje i bivši računovođa Adris grupe, rodom je iz Vinkurana. Doznajemo da će se Rosanda sada više usredotočiti obiteljskom biznisu i pomoći supruzi u njezinom poslu. Sada je na Silviji Perici da općinske financije Medulina dovede u red kojeg je počeo uspostavljati upravo Alen Rosanda, inače dobar prijatelj načelnika Gorana Buića. No, Silvija Perica ne slovi kao Buićev saveznik budući da je ona nevjesta Željka Perice, bliskog suradnika bivšeg medulinskog načelnika Emila Jukopile. Hoće li Jukopilin kadar u Buićevim redovima biti poslušan, pokazat će vrijeme. Ono što je za sada poznato je to što je Perica diplomirani ekonomista i unazad nekoliko godina se istaknula kao vrhunski financijer upravo u medulinskoj Općini, jednoj od najbogatijih hrvatskih općina.

U medulinskom upravnom odjelu za proračun i financije poslove osim Perice rade još i Daniela Ban Lenić kao viša savjetnica za računovodstvo i financije, Vedrana Sontag također viša stručna suradnica za računovodstvo i financije te Karin Savatović kao referentica za računovodstvo i Sandra Volf kao viša stručna suradnica za općinske poreze. Taj se odjel brine za financije Općine Medulin, Javne ustanove Kamenjak, Predškolske ustanove Dječji vrtići, općinsku tvrtku Bužu d.o.o. te Društvo kulturno umjetničkog stvaralaštva Mendula. (Bruno Cettina)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa